Undă verde pentru o nouă arestare a lui Vâlcov

Cea dea doua cerere a DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Darius Vâlcov a fost aprobată, miercuri, de Senat.

Au fost înregistrate 106 voturi ”pentru”, 28 de voturi ”contra” şi 1 vot anulat.

În cazul cererii de efectuare în continuare a urmăririi penale a fostului ministru au fost 120 de voturi ”pentru”, 18 voturi ”împotrivă” şi 1 vot anulat.

DNA a cerut pe 24 martie un nou aviz pentru arestarea lui Darius Vâlcov.

Conform DNA, începând cu anul 2011 și până în prezent, Vâlcov a efectuat operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția de primar, senator și ministru, utilizând informații deținute în virtutea acestora, în legătură cu o firmă de cadastru, una de contabilitate și un birou de avocatură, firme pe care le deține în fapt și pe care le administrează, prin interpuși.
„Produsul infracțional obținut în urma săvârșirii infracțiunilor față de care se efectuează cercetări ( trafic de influență și efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale) a fost depozitat într-un seif, lăsat spre păstrare unei persoane apropiate, acesta conținând următoarele: 90.000 dolari,1.323.850 lei,3 lingouri de aur, în total 3 kilograme,un tablou cu ramă aurie, inscripționat RENOIR,un tablou inscripționat JEAN COCTEAU,o pictură pe lemn, inscripționat AUREL ACASANDREI”, susținea DNA într-un comunicat.

În primul dosar în care a fost reținut, iar apoi arestat la domiciliu, Vâlcov este acuzat de trafic de influență după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, în urma cărora ar fi primit o șpagă de 2 milioane de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.