Unde mai pleacă Iohannis

Președintele Klaus Iohannis va efectua, începând de joi, o vizită de lucru în Bavaria și va participa la Conferința de securitate de la Munchen, care se desfășoară în perioada 12-14 februarie, anunță Agerpres.

Iohannis se va întâlni joi cu președintele Parlamentului Bavariei, Barbara Stamm, iar vineri cu premierul bavarez, Horst Seehofer, alături de care va susține declarații de presă. Potrivit unor surse oficiale, interesul României este să atragă cât mai mulți investitori din Bavaria.

Vineri va avea loc sesiunea de deschidere a Conferinței de securitate de la Munchen. Șeful statului este vorbitor principal sâmbătă în cadrul conferinței, la panelul dedicat viitorului NATO, conform agenției de presă.

Printre subiectele care vor fi discutate la conferință se numără poziția față de Federația Rusă, criza refugiaților, viitorul NATO, terorismul, situația din Siria, Ucraina și din Africa, schimbările climatice.

„În ceea ce privește Rusia, poziția României este că această țară trebuie să respecte acordurile de la Minsk integral. (…) În momentul de față nu se pune problema ridicării sancțiunilor asupra Rusiei. De asemenea, nu credem că soluția cea mai bună ar fi o izolare totală a Rusiei. Pe anumite paliere dialogul poate fi menținut, cum este Siria”, au declarat, marți, surse oficiale.

Conferința de la Munchen oferă posibilitatea unor întâlniri bilaterale între participanți. La reuniune vor participa șefi de stat, premieri, comisari europeni, miniștri din mai multe țări.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.