Unde se ascunde de pușcărie Zaher Iskandarani

Condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, Zaher Iskandarani a părăsit România cu o zi înainte de pronunțarea sentiței și, de mai bine de 2 ani, se află într-un oraș din Liban, situat pe malul Mării Mediterane.

Deși are cetățenie siriană, Zaher nu s-a încumetat să se ascundă în Siria din cauza războiului civil care se desfășorară de mai mulți ani în țara sa natală. Iskandarani, care a fost dat în urmărire generală de către autoritățile române, se află în orașul libanez Kaslik, susțin surse din comunitatea arabă timișoreană. El și-ar fi cumpărat un apartament cu trei camere și vedere spre mare, situat în cartierul Adma, în care locuiește de cele mai multe ori singur. Sursele menționate spun că Zaher, mare amator de cluburi de noapte, ar frecventa două localuri renumite din zona Kaslik, unde evolueză și dansatoare din România. De altfel, ultima sa prietenă pe care o avea înainte de a fugi din țară provenea tot dintr-un club de noapte.

Zaher Iskandarani, acum în vârstă de 58 de ani, a fost trimis în judecată în anul 2005, de către procurorii DIICOT, structura centrală, sub acuzațiile de contrabandă cu țigări, constituire de grup infracțional organizat, folosirea fără drept a unei mărci, evaziune fiecală și concurență neloială. Procesul său a durat 9 ani, iar unele din acuzații s-au prescris până la condamnarea definitivă. Aceasta s-a produs în luna mai 2014, atunci când magistrații Curții de Apel București l-au condamnat pe afaceristul sirian la cinci ani de închisoare, cu executare, alături de alți doi conaționali care au primit pedepse privative de libertate de câte trei ani. Cei trei au fost obligați, prin sentință judecătorească, și la plata, în solidar, a sumei de 1,8 milioane de lei către ANAF.

Chiar dacă infractorul Iskandarani, despre care foști ofițeri de Securitate susțin că înainte de 1989 ar fi colaborat atât cu serviciile secrete române, cât și cu cele siriene, se sustrage executării pedepsei cu închisoarea, afacerile sale de la Timișoara merg mai departe. Cotidianul.ro vă prezintă, în zilele următoare, cum sprijină structurile statului afacerile familiei Iskandarani, afaceri conduse acum de fiul său Rami.

Oraşul libanez Kaslik

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.