Unde şi de ce învaţă în străinătate copiii politicienilor

Politicienii români plătesc de cele mai multe ori bani serioşi pentru studiile odraslelor, arată o anchetă realizată de România liberă. Merită fiecare bănuţ însă, spun aceştia.

Fiul senatorului PDL Vasile Blaga, Sebastian, studiază la secţia Construcţii de Maşini şi Management a Universităţii Tehnice din Munchen (TUM). Tatăl explică de ce: „Eu ţin foarte mult la ceea ce înseamnă spirit german. De asta l-am şi încurajat. El a făcut inclusiv grădiniţa în germană. Deşi nu-s aşa inventivi, sunt extrem de riguroşi şi conservatori în tot ceea ce înseamnă sistem de învăţământ. La politehnica lor cursurile sunt obligatorii şi toţi sunt serioşi şi buni în ceea ce fac”. Pentru studiile copilului Blaga plăteşte doar 440 de euro pe an.

Fiul senatoarei PDL Sorina Plăcintă, Răzvan Andrei, are trecute în CV „Sherborne International College”, „Shrewsbury School, locul unde a studiat şi părintele evoluţionismului Charles Darwin” şi „Collège Alpin International Beau Soleil”. Pentru fiecare, taxa anuală e de 20.000 de lire sterline.

Deputata PDL Mihaela Stoica şi-a mutat fiica de la un liceu din Piatra Neamţ, la un colegiu din Manchester. Taxa pe an: 20.000 de lire sterline.

Fiul deputatului PDL Teodor Paleologu poate fi considerat un globe-trotter: şi-a început şcoala la Boston, a continuat-o în Germania, apoi la Copenhaga şi după reîntoarcerea în România, la Şcoala Franceză, pe care o consideră o şcoală normală, fără nimic extraordinar: „Mi-aş fi dorit să-l dau la British School, dar acolo taxa lunară e mai mare decât salariul meu. Acum e la şcoala franceză pentru că având şi cetăţenia franceză poate beneficia de o bursă şi mi-aş dori să ştie bine franceză fiindcă-i născut la Paris. La Şcoala franceză dau doar 1100 lei pe lună”, a declarat Teodor Paleologu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Ghetu 854 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.