Unele cazuri de cancer de prostată ar putea avea cauze genetice

O familie din Tasmania, cu un istoric de 32 de cazuri de cancer de prostată în două generații, va sta la baza unui proiect de cercetare revoluționar ce ar putea contribui la identificarea secretelor din spatele acestei afecțiuni.

O echipă de cercetători de la Institutul Menzies din Melbourne, Australia, va conduce primul studiu care va cerceta tumorile înregistrate în cazul familiei din Tasmania pentru a stabili dacă acestea au la bază o perturbare a celui de-al șaptelea cromozom, o mutație ce cauzează cazurile agresive de cancer de prostată.

Potrivit conducătoarei studiului, Liesel Fitzgerald, echipa de oameni de știință va încerca să afle motivul apariției acestei tulburări. „Suspectez că acest lucru e provocat de două gene care fuzionează și, din păcate, când acest lucru se petrece, tumorile tind să crească mult mai rapid și să invadeze alte zone din corp“, a declarat joi cercetătoarea pentru Australian Broadcasting Corporation (ABC).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.