Ungaria, încă un gard la granița cu Serbia

Ungaria va ridica încă un gard la granița cu Serbia, a anunțat joi șeful de cabinet al premierului, Janos Lazar, într-o conferință de presă, relatează MTI, citată de Agerpres.

Oficialul ungar a spus că noua „linie de apărare” va dubla gardul deja existent la această frontieră care a reprezentat o importantă cale de acces pentru migranții care au folosit ruta balcanică pentru a ajunge în vestul Europei. Guvernul a luat această decizie pentru că există temeri că „un număr important de imigranți ilegali ar putea ajunge în Ungaria în 2017”, a spus Lazar.

Potrivit șefului de cabinet al premierului Viktor Orban, Guvernul va debloca pentru acest proiect suma de 38 de miliarde de forinți (123 de milioane de euro) și există planuri să amplaseze la granița cu Serbia adăposturi care să poată găzdui până la 400 de migranți. Aici vor fi repartizați solicitanții de azil aflați în prezent în tabere speciale, în regim deschis sau închis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.