Ungaria și relocarea „satelor de migranți”

EP President meets with Viktor ORBAN - Prime Minister of Hungary

Ungaria se opune ferm deschiderii granițelor Uniunii Europene și relocării ”satelor de migranți” către Europa Centrală și de Est, a declarat joi Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului ungar, Viktor Orban, citat de agenția MTI, potrivit Agerpres.

Reacționând la o recentă propunere a unui lider al Grupului Verzilor din Parlamentul European de a reloca ”sate întregi de migranți” către Europa de Est, Janos Lazar a afirmat, într-o conferință de presă, că toate țările au dreptul de a decide ce se întâmplă pe teritoriul lor și cu cine ar trebui să conviețuiască cetățenii lor.

Potrivit lui Lazar, fiecare atac terorist care a avut loc în Europa în ultimul an a avut legătură cumva cu migrația. ”Aceste acte de terorism au fost comise de migranți din prima și a doua generație”, a declarat Lazar.

Oficialul ungar a mai afirmat că guvernul de la Budapesta se opune în mod expres oricărei încercări din partea Europei de a reîntregi familiile de migranți pe continent.

Janos Lazar a estimat că programul anunțat recent de către Consiliul Europei de reîntregire a familiilor de migranți va reprezenta ”o gravă provocare”.

”Raportorii liberali ai Consiliului Europei susțin relaxarea regulilor fără restricții, în timp ce poziția Ungariei este că familiile (de migranți) ar trebui să se reîntregească în țările lor de origine”, a declarat Lazar, adăugând că, în timp ce procesele de luare a deciziilor sunt tergiversate în vară, mecanismele de deschidere a granițelor merg înainte.

Lazar a precizat că, la summitul UE care are loc în aceste zile la Bruxelles, premierul Orban va pune problema sporirii cooperării privind securitatea europeană și a accelerării înființării unei armate comune europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.