Ungaria vrea să facă un gard la graniţa cu România

În noul context al înăspririi măsurilor dure adoptate de Germania şi Austria pentru a stăvili afluxul de migranţi şi Ungaria continuă să-şi întărească frontierele, transmite din Budapesta canalul de televiziune Francetv. Info, reluând o ştire a agenţiei France Presse. Astfel, Budapesta vrea să construiasă un nou zid şi la frontiera sa cu România, spre a bloca afluxul mare de migranţi, după cel ridicat deja la graniţa sa cu Serbia. « Guvernul a decis să înceapă pregătirile pentru construirea unui zid (…) ce se va întinde din punctul de joncţiune dintre frontierele sârbă, ungară şi română, pe o distanţă rezonabilă », a anunţat marţi, 15 septembrie, ministerul de Externe ungar. Măsura « este necesară dat fiind că numeroase călăuze ar putea schimba rutele lor ca urmare a zidului existent la frontiera sârbo-ungară, a explicat ministrul ungar de Externe, Peter Szijarto. O parte a presiunii migraţioniste s-ar putea îndrepta spre România », a încheiat el.
Ungaria face parte din spaţiul Schengen al liberei circulaţii a persoanelor, reaminteşte sursa citată, care adaugă că, deşi este membră a Uniunii Europene, România nu aparţine clubului Schengen. Ungaria, principala ţară de tranzit pentru migranţii ce vor să ajungă în Germania, a adoptat, începând de marţi, aşa cum anunţase, o legislaţie restrictivă în ce priveşte migranţii, blocând astfel sosirea unor noi candidaţi la exil pe teritoriul său. De asemenea, Budapesta a precizat că va recurge la armată pentru a asigura siguranţa la frontierele sale.

Este un proces de escaladare a măsurilor împotriva afluxului de migranţi adoptate de Budapesta după construirea într-un timp record a celor 167 de kilometri de sârmă ghimpată de la graniţa cu Serbia. Acum, ca primă ţară de acces în Spaţiul Schengen din această zonă a Europei, ea vrea să dirijeze migranţii spre România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Dumitru Constantin 677 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.