Ungureanu demisionează, SRI donează

În timp ce Mihai Răzvan Ungureanu demisiona din fruntea SIE, omologii săi de la SRI făceau astăzi pe bunii samariteni.

Anunţul că SRI a făcut o donaţie pentru terapia copiilor dislexici a fost făcut de Cristiana Ionescu, CEO&Founder la centrul Edulier, cu sediul în Corbeanca. ”Să îţi doneze Serviciul Român de Informaţii! Atât am avut de spus! #surprizasaptamanii, #lovetobefundraiser”, a scris ea pe pagina de socializare. ”Bani sau produse?”, a fost întrebată. ”Bani, frate! glumeşti? ce produse? căşti wireless şi microfoane de mare fidelitate? :))”

SRI a donat deci o sumă consistentă pentru terapia copiilor dislexici. Schimbul de replici cu colegii din organizaţii neguvernamentale, intrigaţi de gestul SRI este edificator. ”I-ai sunat tu sau n-a fost nevoie?”. ”Deloc, ştiau tot”. ”Au donat fix cât era nevoie?” ”Ei, aş, fugi de aici”. E de înţeles de ce Ionescu speră că suma care i-a fost transferată astăzi de la Trezorerie din partea SRI ”este doar un început”.

Pentru cei care nu ştiu, dislexia este tulburare de citire (citire lentă, cu greşeli, dificultăţi în înţelegerea textului citit), şi reprezintă o deficienţă complet ignorată de statul român. (S.P.)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.