Ungureanu: Ponta, ca un naufragiat

Victor Ponta este aidoma unui echilibrist căţărat pe mai multe scaune suprapuse şi care încearcă din răsputeri să-şi menţină echilibrul, înainte de a cădea în gol, a afirmat la RFI prim-vicepreşedintele PDL, Mihai Răzvan Ungureanu, care a comentat efectele cazului Hrebenciuc.

„Dincolo de ceea ce se vede la televizor, vă pot spune care este efectul generat de acuzaţiile aduse domnului Hrebenciuc în chiar colegiul domniei sale (…), unde stând de vorbă cu oamenii chiar zilele acestea, ieri domnul Iohannis a avut un miting la Oneşti, în zonă, mi-am dat seama pe de o parte cât de întinsă este reţeaua de influenţă, nu era om cu care să fi stat de vorbă şi care să nu fi aflat sau speculat pe tema urmăririi penale a domnului Hrebenciuc şi pe de altă parte cât de repede se transformă indiferenţa în furie, într-o supărare care se va evidenţia apoi în votul negativ de la turul întâi şi mai ales de la turul al doilea al prezidenţialelor”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Pentru prim-vicepreşedintele PDL, „Victor Ponta este în momentul de faţă aidoma unui echilibrist căţărat pe mai multe scaune suprapuse”. „Încearcă din răsputeri să-şi menţină echilibrul înainte de a cădea în gol. Tot eşafodajul acesta de scaune, ca să folosesc analogia mai departe, se clatină. De altfel, sciziunile din propriul partid, care până acum au fost ţinute sub capac, izbucnesc, indiferent de calendarul electoral. Sigur că dizidenţa internă Dragnea-Ghiţă îi creează lui Victor Ponta o problemă foarte mare de credibilitate în interiorul partidului, mai ales că nu puţini sunt baronii locali care îşi întind degetul acuzator către Victor Ponta, reproşându-i că nu-i apără. Nu doar un deficit de credibilitate în interiorul partidului, dar şi un deficit de credibilitate în exteriorul partidului, în rândul propriilor votanţi”, a mai apreciat acesta.

Mihai Răzvan Ungureanu crede că „Ponta în momentul ăsta, în traversarea deşertului electoral, arată ca un naufragiat deasupra căruia se învârt vulturii, aşteptând primul moment de slăbiciune, pentru a-l sfâşia”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.