Ungurii, interesaţi de alegerile din ţara noastră

Aflat în România la invitația lui Kelemen Hunor, ministrul ungar al Dezvoltării, Seszták Mikló, recunosşzr că prezența sa în țara noastră are legăturăcu alegerile.

Seszták Mikló a susținut că este interesat de alegerile parlamentare pentru că vrea ca maghiarii din România să aibă reprezentare puternică în Parlament.

”Pentru Guvernul Ungariei şi pentru Ungaria nu este indiferent ce se va întâmpla duminică şi după alegeri, noi suntem interesaţi să existe o reprezentare puternică din partea comunităţii maghiare în Parlamentul României”, a spus oficialul, potrivit Agerpres.

„Ieri a fost premierul Orbán (Viktor Orban – n.r.) la Satu Mare, cu două săptămâni în urmă a fost preşedintele Parlamentului, domnul Kövér (László – n.r.), a fost şi vicepremierul acum două-trei săptămâni, toate aceste prezenţe nu sunt întâmplătoare. Mesajul pentru maghiari: să meargă la vot în număr cât mai mare şi să voteze pentru lista UDMR, pentru această listă de cooperare, de conlucrare cu PCM”, a mai spus ministrul ungar al Dezvoltării, arată sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.