UNICEF: Aproape un milion de copii, „grav afectați”

Aproape un milion de copii au fost „grav afectați” în urma cutremurului devastator din Nepal, a declarat un purtător de cuvânt al UNICEF (Fondul Națiunilor pentru Copii).

UNICEF a anunțat că echipele de intervenție sunt preocupate de riscul apariției unor boli infecțioase și al contaminării apei, în contextul în care sute de mii de nepalezi dorm în corturi sau în aer liber.

”Ceea ce știm acum este că sunt aproape un milion de copii grav afectați. Cea mai mare preocupare a noastră pentru ei în acest moment este accesul la apă potabilă și la condiții salubre, știm că resursele de apă și alimente sunt în curs de epuizare’, a declarat Christopher Tidey, specialist în comunicare al UNICEF.

În total 3.218 persoane și-au pierdut viața și cel puțin 6.500 au fost rănite în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,9 grade produs sâmbătă în Nepal, a declarat un oficial al poliției. Este cel mai grav seism produs în această țară din 1934, când 8.500 de oameni și-au pierdut viața într-un cutremur.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.