Unioniștii, miting la Bruxelles

Sute de unioniști de pe ambele maluri ale Prutului, dar și din diaspora, au transmis instituțiilor europene, la Bruxelles, mesajul „O singură națiune, o singură țară!”, cu referire la România și Republica Moldova, anunță joi unioniștii de la Platforma „Acțiunea 2012” într-un comunicat de presă.

Delegația unioniștilor a avut pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, o întrevedere la Parlamentul European cu eurodeputați din mai multe grupuri politice, în cadrul căreia au discutat despre viitorul comun al României și al Republicii Moldova. Reprezentanții organizațiilor civice unioniste le-au oferit europarlamentarilor volumul „Bessarabia. Unknown to the West”, semnat de Sergiu Ion Chircă.

Aceștia au organizat un miting în fața Comisiei Europene în care au scandat mesaje precum: „Moldovie c’est la Roumanie”, „Bessarabia is Romania”, „Reunification”, „Meme peuple, meme pays”, „Unitate națională”, „România n-a avut graniță la Prut”, „Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!”.

„Europa trebuie să știe că România și Republica Moldova au aceeași limbă, aceeași istorie, aceleași obiceiuri și tradiții. Suntem o singură națiune – română, și dorim să fim o singură țară – reîntregită”, a declarat Alexandru Rotaru, președintele executiv al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Ziua Națională a României a fost marcată de unioniști și în alte orașe, la Chișinău și la Alba Iulia. Un tricolor de 1 kilometru a fost întins în centrul Chișinăului, iar la Alba Iulia, la festivitățile organizate de autoritățile locale cu prilejul împlinirii a 98 de ani de la Marea Unire a fost inclus mesajul „Basarabia e România”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.