”Unirea cu România înseamnă că vom fi proștii lumii”, va fi război civil

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și favorit în sondaje pentru președinția de la Chișinău, şi-a găsit slogan de campanie: „Jandarmul român nu va fi la noi stăpân!”. Mesajul a fost tipărit pe pliante electorale, care de câteva zile „invadează” cutiile poştale ale cetăţenilor din toate colţurile Moldovei, scrie Deschide.md.

PSRM se laudă cu această ocazie că anume socialiştii vor opri „pericolul unionist” care, în opinia lor, „îi corupe pe mulţi dintre tineri, îi mancurtizează, îi îndepărtează de propria patrie”, drept care „unionismul ar trebui interzis prin lege”.

Mesajul Partidului Socialiștilor arata ca Igor Dodon și politicienii săi știu foarte bine că în Moldova va fi război civil în cazul unirii cu România și mai știu foarte bine că va fi pierdut nordul Republicii Moldova, Transnistria și Găgăuzia. Să îi fi spus chiar Vladimir Putin lui Igor Dodon aceste lucruri în întâlnirile lor de la Moscova?

Mai jos, mesajul tipărit pe pliantele ce sunt distribuite în Republica Moldova în cadrul unei campanii prezidențiale care, neoficial, este în toi. La acest mesaj în limba română se adaugă nenumăratele mesaje transmise de ziarele și televiziunile în limba rusă, care dețin monopolul informațional peste Prut, iar asta în ciuda celor peste apte ani de guvernare a forțelor asa-zis pro-occidentale. ”Pericolul unionist” a fost transformat în temă de campanie, temă alimentată și de declarațiile recente ale ambasadorului SUA. Este o temă ce creează emoția necesară pentru a ascunde marile probleme cu care se confruntă cea mai săracă țară din Europa.

Ce înseamnă unirea cu Romînia?

Unirea cu România înseamnă că tu vei rămâne fără neam și fără țară.

Unirea cu România înseamnă distrugerea și dispariția Republicii Moldova.

Unirea cu România înseamnă că țara noastră va fi transformată în câteva județe de periferie.

Unirea cu România înseamnă ca tot patrimoniul și averea țării va trece în mâinile românilor.

Unirea cu România înseamnă ca vom pierde zeci de mii de locuri de muncă la buget și administrație.

Unirea cu România înseamnă că vom fi lipsiți de propria istorie, memorie și identitate moldovenească.

Unirea cu România înseamnă că jandarmii români vor veni să fie aici stăpâni.

Unirea cu România înseamnă că vom deveni poligon militar pentru trupele NATO, iar tinerii noștri vor fi mobilizați pe fronturi de război.

Unirea cu România înseamnă preluarea forțată a mii de hectare de pământ și gospodării.

Unirea cu România înseamnă că moldovenii vor deveni ”rudele sărace” ale românilor.

Unirea cu România înseamnă că vom pierde definitiv nordul Moldovei, Găgăuzia, Transnistria.

Unirea cu România înseamnă că va fi război civil, pentru că mulți moldoveni se vor împotrivi.

Unirea cu România înseamnă că hoții de la guvernare vor scăp de pedeapsă.

Unirea cu România înseamnă ca vom fi numiți proștii lumii, fiindcă am cedat propria țară.

Unirea cu România înseamnă că ne trădăm pe noi înșine și nu am meritat independența din 1991.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.