Universitatea București, despre anunțul premierului că renunță la titlul de doctor

Rectorul Universității din București, Mircea Dumitru, i-a trimis premierului Victor Ponta o scrisoare deschisă, după ce acesta a anunțat că renunță la titlul de doctor.

În acord cu solicitarea premierului, care a anunțat că renunță la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003, Universitatea din București va întreprinde „toate demersurile legale necesare”, se arată în document.

„Am primit scrisoarea dumneavoastră prin care ne aduceți la cunoștință că ați renunțat la titlul de doctor în drept. Am apreciat sinceritatea tonului din scrisoarea dumneavoastră și buna credință cu care acum luați în considerarea demersul UB și decizia Comisiei de etică din 2012. Suntem întru-totul de acord cu aprecierile dumneavoastră referitor la domeniul educației ca domeniu fundamental și esențial pentru viitorul nostru ca societate europeană”, a afirmat Mircea Dumitru în scrisoare.

El a precizat că Universitatea din București va face întotdeauna tot ce îi stă în putință pentru a asigura educație și cercetare științifică de calitate.

„Cu privire la renunțarea la titlu de doctor în drept ce v-a fost acordat în 2003 vă anunțăm că Universitatea din București va întreprinde toate demersurile legale necesare în acord cu solicitarea dumneavoastră”, a mai scris rectorul Universității din București.

Scrisoarea este „spre știința” ministrului Educației și Cercetării, Sorin Câmpeanu.

Premierul Victor Ponta i-a scris marți rectorului Universității București, Mircea Dumitru, pe care-l anunță că renunță la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.