Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj, criticată în presa franceză

Jurnaliștii postului de televiziune France 2 acuză Facultatea de Medicină din Cluj și spun că studenții francezi care învaţă la noi ar fi slab pregătiți.

Conform France 2, studenții francezi văd România ca pe o doua șansa, în condițiile în care examenul de admitere de la noi din țară este ușor în comparație cu cel din Franța, unde procentul celor care îl trec este de doar 10% . În schimb, în România sunt admiși doar pe baza diplomei de bacalaureat și plătesc 5.000 de euro.

Jurnaliștii francezi ridică problema lipsei de pregătire a viitorilor doctori precizând că 8 absolvenți de medicină au fost apoi suspendați pentru incompetență. Dintre aceștia 6 veneau de la Cluj: 3 stagiari români și 3 francezi.

Profesorii de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj contrazic însă cu tărie acest material al jurnaliștilor francezi afirmând că există un număr mare de absolvenți care lucrează cu succes în străinătate.

„Ca să putem judeca trebuie să punem în cântar nu numai ce le-am oferit noi, ci ce au fost ei dispuși să asimileze din ce le-am oferit noi. Pentru că atâta timp un român care s-a format să fie educat în sistemul clujean, sau românesc, ajunge în străinătate și este primit cu brațele deschise și mai apoi lăudat”, a afirmat prof. Alexandru Georgescu, șeful Clinicii de Chirurgie Plastică la Spitalul de Recuperare Cluj, conform stirileprotv.ro.

Cei din conducerea Universității de Medicină și Farmacie din Cluj au declarat că abia marți se vor reuni și vor stabili de măsuri ar trebui luate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.