Universitatea Oxford, numărul 1 în lume

Pentru prima dată, Universitatea Oxford, cea mai veche universitate din spaţiul limbii engleze, ocupă primul loc în topul The Times Higher Education World University Rankings 2016-2017, anunţă Wall Street Journal şi Daily Mail.

Oxford a detronat California Institute of Technology, de cinci ori cea mai bună în acest clasament. Cambridge University şi Imperial College London se află în top zece pe locurile 4 şi 8. Cele zece poziţii ale topului sunt dominate de universităţile americane: California Institute of Technology — 2, Stanford University — 3, Massachusetts Institute of Technology — 5, Harvard University — 6, Princeton University — 7, iar pe 10 se află, la egalitate, University of California, Berkeley şi University of Chicago. Pe locul 9 se află Swiss Federal Institute of Technology dinZurich. Este prima dată când pe prima poziţie nu se plasează o universitate din Statele Unite. ”Evaluăm conform unui număr de 56 de milioane de referinţe de citare şi cel mai important indicator singular este impactul cercetării”, a spus Phil Baty, editorul revistei The Times Higher Education.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi Universitatea de Vest din Timişoara se află pe locul 601, iar Universitatea Bucureşti şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi se află pe locul 801 alături de alte universităţi din lume.

Printre criteriile de evaluare a universităţilor se numără calitatea actului de predare, cercetarea şi veniturile generate din industria respectivă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.