Următoarea „provocare” a lui Victor Ponta: „Altfel ne vom sufoca”

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Zalău, că „lucrurile bune” pe care Guvernul le-a făcut în domeniul fiscalității trebuie urmate de rezolvarea problemei infrastructurii, precizând că problema i-a fost semnalată de mai multe mari companii din România pe care le-a vizitat în ultimele zile.

„Nu mă feresc să spun că am rezolvat și rezolvăm problema fiscalității, a condițiilor economice, trebuie să rezolvăm problema infrastructurii. (…) Sunt absolut conștient că, repet, toate lucrurile bune pe care le-am făcut în zona de fiscalitate și de stimulare a investițiilor trebuie suplinite prin dezvoltarea infrastructurii, pentru că altfel, la un moment dat, ne vom sufoca. (…) Toate celelalte lucruri care țin de aeroporturi, de șosele, de partea de infrastructură de transport energetic care de asemenea este importantă pentru orice companie, reprezintă următoarea provocare. Sunt convins că putem să-i facem față”, a spus premierul, la Zalău, citat de Agerpres.

Victor Ponta a precizat că problema i-a fost semnalată la vizitele pe care le-a efectuat în această săptămână la companii private din județele Brașov și Bistrița-Năsăud, acestea reclamând faptul că au probleme în transportarea produselor realizate în fabricile din județele respective.

Premierul a fost prezent la Zalău la festivitatea de inaugurare a TenarisUniversity, un centru în training pentru angajații producătorului de țevi fără sudură Tenaris Silcotub, în valoare de peste 18 milioane de euro.

Lipsa autostrăzii i-a scos în stradă

Declarația lui Ponta vine după ce câteva mii de persoane, membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia, dar şi de la alte sindicate, au protestat, joi, la Mioveni, cerând, printre altele, Guvernului începerea lucrărilor la autostrada Piteşti-Sibiu.

În replică, premierul Victor Ponta declara, joi, întrebat fiind despre protestul angajaţilor de la Dacia, că dacă aceştia ”o mai ţin în mitinguri o să se mute producţia în Maroc”.

Ponta nu credea acum două zile că lipsa autostrăzii Sibiu – Pitești generează pierderi.

”Eu mai ştiu că, dacă o mai ţin în mitinguri, o să se mute producţia în Maroc. Deci, fac un apel la liderii de sindicat, eu ştiu foarte bine care este nivelul de salarizare la Dacia, ştiu foarte bine câte proiecte am sprijinit cu ajutor de stat, ştiu foarte bine că Dacia este importantă pentru noi şi pentru România şi fac un apel la raţiune din partea lor, pentru că la un moment dat au fost foarte aproape, în decembrie dacă nu mă înşel, de o criză mare cu patronatul, nu cu noi. Întotdeauna să fie rezonabili pentru că altfel, nu uitaţi, Dacia are o variantă şi eu nu vreau să-i văd, din cauza grevelor şi a sindicatelor, că se mută în altă parte“, a declarat Victor Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.