Următorul selecţioner al României s-a înţeles cu FRF

Cosmin Contra (41 de ani) va fi următorul selecţioner al României, după ce a discutat cu şefii FRF şi a ajuns deja la un acord pentru preluarea naţionalei României. Contractul lui Christoph Daum va fi reziliat în cel mai scurt timp, iar plecarea neamţului va fi anunţată oficial, scrie ProSport.

Conducătorii fotbalului românesc au negociat întâi cu Dan Petrescu, dar, cum propunerea CFR-ului a fost ca „Bursucul” să antreneze în paralel naţionala şi echipa din Gruia, discuţiile au picat şi, imediat, a fost abordată a doua pistă, Cosmin Contra. „Guriţă” a acceptat imediat oferta federalilor şi va sta pe banca echipei naţionale la ultimele meciuri din preliminarii, cu Kazahstan şi Danemarca, având ca obiectiv calificarea la EURO 2020, relatează ProSport.

Contra se va despărţi de Dinamo pe cale amiabilă, având în contract o clauză care să-i permită acest lucru, şi ar vrea să-şi încheie conturile cu gruparea din Ştefan cel Mare înainte de meciul cu CS U Craiova (sâmbătă, 20:30), urmând ca înlocuitorul său să fie ales dintre Vasile Miriuţă şi Claudiu Niculescu.

Aflat, alături de Dan Petrescu şi Gică Hagi, printre cei trei antrenori care au primit votul favorabil din partea Comisiei Tehnice a FRF, Contra şi-a început cariera de antrenor la Poli Timişoara, apoi a stat pe banca lui Fuenlabrada, înainte să cunoască gloria la Petrolul Ploieşti. Au urmat, de atunci, aventuri nereuşite la Getafe, Guangzhou R&F, în China, şi la Alcorcon, iar din returul sezonului trecut se află pe banca lui Dinamo, pe care a reuşit s-o ducă în play-off şi s-o transforme într-o pretendentă la titlu.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Cornea 1092 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.