USL: Cei mai înalţi reprezentanţi în stat nu mai au curajul să apară public

Liderii Uniunii Social-Liberale critică dur lipsa de reacție a actualei puteri în fața protestelor masive din ultimele zile.

Potrivit unui comunicat al Uniunii, semnat de cei trei președinți, USL va solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare care să dezbată „situaţia politică actuală şi tensiunile sociale fără precedent şi să genereze o soluţie politică care să preîntâmpine escaladarea acestor tensiuni”.

„Uniunea Social Liberală constată absenţa totală a autorităţilor şi atitudinea incalificabilă a actualei puteri, care, în locul unei reacţii responsabile şi raţionale, în faţa protestelor publice, nu ne-a oferit decât intervenţia jenantă a unui politruc de mâna a doua, precum Sever Voinescu. Din păcate, nici măcar în ceasul al doisprezecelea, când oamenii au fost nevoiţi să iasă în stradă pentru a-şi cere drepturile şi pentru a protesta împotriva anilor de umilinţă şi sfidare la care au fost supuşi de actuala putere, PD nu este capabil să-şi recunoască eşecul, să renunţe la discursul propagandistic şi populist, la atacurile penibile împotriva opoziţiei şi la jignirea poporului român”, se precizează în comunicatul semnat de preşedintele PNL, Crin Antonescu, preşedintele PSD, Victor Ponta, şi preşedintele PC, Daniel Constantin.

Conform liderilor USL, „faptul că preşedintele, primul-ministru şi membrii Guvernului se ascund de opinia publică arată degringolada din tabăra puterii”.

„Acesta este sindromul unui sfârşit de regim, când cei mai înalţi reprezentanţi în stat nu mai au curajul să apară public şi când se recurge la violenţă în locul raţiunii şi dialogului”, susţin reprezentanţii opoziţiei.

 „În condiţiile în care România arată astăzi ca o ţară neguvernată, singura soluţie raţională este declanşarea rapidă a alegerilor anticipate, pentru a avea un nou Parlament şi un nou Guvern, legitimate de votul popular şi pentru a reveni la normalitate”, mai spun liderii USL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.