USL își arată forța și la Timișoara

Aproape 4.000 de persoane au participat sâmbătă, în Piața Unirii din Timișoara, la cel mai mare miting antiprezidențial și antiguvernamental din acest oraș, de la alegerea lui Traian Băsescu în funcția de președinte al României. Mitingul a fost organizat de cele trei partide care compun Uniunea Social Liberală din județul Timiș.

Protestatarii, în marea lor majoritate membri și simpatizanți ai USL, au scandat permanent lozinci împotriva președintelui Băsescu și guvernului condus de premierul Emil Boc, împotriva cărora au purtat și zeci de pancarte. „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara și Băsescu judecat aicea în Banat”, sunt doar două din lozincile scandate de participanții la miting.

De pe scena amenajată în piață au luat cuvântul cei trei lideri locali ai partidelor din USL, dar și reprezentanți ai sindicatelor care au fost invitați să participe la miting. „Cred că e momentul, ca după șapte ani, să străgăm cu toții Jos Băsescu, Jos Guvernul Boc și coaliția portocalie. Vă chem la vot în data de 3 iunie și după aceea aici în Piața Unirii pentru a sărbătorii victoria”, a spus Titu Bojin, președintele PSD Timiș.

„Noi, cei care azi ne-am strâns aici, facem dovada că România s-a trezit. PDL, sub oblăduirea lui Traian Băsescu, ne-a adus la un adevărat dezastru. Trăim într-o criză morală. Incompetența e insoțită de corupție. Timișorenii si-au dat seama că, în buna lor credință, au fost păcăliți cu un joc politic făcut cu viclenie. Anul 2012 trebuie să fie un an al schimbării, începând de la președintele țării, continuând cu guvernul, cu președintele de la Consiliul Județean și cu primarii portocalii”, spunea senatorul Nicolae Robu, președintele PNL Timiș.

„Atstăzi, dumneavoastră ați dat un exemplu pentru toată țara. Băsescu, nu ignora că nu știi ce va urma. A început ca o scânteie, acum e un foc. Să nu-l lăsăm să se stingă până nu avem alegeri anticipate. Vrem un Parlament curat. Jos Guvernul”, a spus Maria Grapini, președintele PC Timiș, în fața miilor de participanți la mitingul de protest. O parte din aceștia au fost aduși la Timișoara cu autobuzele, de la Lugoj, Jimbolia, Buziaș, dar și din alte localități ale județului Timiș.

Alături de membri și simpatizanții partidelor ce compun USL, la miting au mai participat și membri ai unor sindicate din Timișoara, pensionari și revoluționari. Câteva autobuze cu jandarmi, care erau pregătiți să intervină dacă protestele ar fi degenerat în violențe de stradă, au fost dispuse în imediata apropiere a pieței în care s-a desfășurat mitingul opoziției unite.

În același timp, în Piața Operei continua protestul susținut de 15 zile de revoluționarii timișoreni, acolo unde manifestanții au aceleași doleanțe ca și cei ai opoziției.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.