USR, amendamente la legea salarizării personalului bugetar

USR va depune la legea salarizării bugetarilor mai multe amendamente la Camera Deputaților, care vizează depolitizarea funcțiilor publice, transparentizarea veniturilor și întărirea autonomiei locale, a anunțat miercuri deputatul Cristian Seidler.

„Dorim să lăsăm posibilitatea administrațiilor publice locale să își exercite realmente autonomia locală. (…) Dacă o administrație publică locală consideră prioritar să aibă profesori de o anumită formație sau să atragă mai degrabă medicii de o specializare de nișă, să poată suplimenta din fonduri proprii ale unităților administrativ teritoriale fondurile pentru posturile greu ocupabile”, a explicat deputatul USR, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

El a precizat că USR va propune și un amendament prin care numirile temporare pe funcții de conducere să poată fi făcute pentru o perioadă de maximum trei luni.

„Nu vedem niciun motiv pentru care, o dată lăsată liberă o funcție de conducere, nu ar putea fi ocupată pe bază de concurs în trei luni de zile. Vrem să depunem un amendament prin care numirile temporare pe funcții de conducere se vor face strict pe o perioadă de trei luni de zile, cu posibilitatea excepțională de prelungire doar în cazul în care concursul nu s-a încheiat”, a spus deputatul USR.

Seidler a prezentat și un amendament prin care USR propune ca de două ori pe an, primăvara și toamna, „toate autoritățile și instituțiile publice din România să publice o grilă salarială a tuturor posturilor, funcțiilor și a tuturor salariilor aferente împreună sporuri, indemnizații speciale, adaosuri, premii de tot felul”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.