Uzina Vulcan Bucureşti a prins cel mai mare contract de unităţi de pompare din istoria sa

Uzina Vulcan Bucureşti, în insolvenţă, a încheiat, în 12 martie, un contract de 10 milioane de dolari cu Kuwait Oil Company pentru livrarea a 270 de unităţi de pompare, termenul de livrare fiind 31 decembrie 2017, potrivit unui comunicat al administratorului judiciar Euro Insol. Este cea mai mare comandă de acest tip din toată istoria de 110 ani a fabricii, numărul de unităţi cerut de kuweitieni fiind mai mare decât producţia totală de unităţi realizată de Vulcan din 1990 până astăzi. Dacă Vulcan se va achita cu succes de această sarcină, kuweitienii vor lansa o nouă comandă, care va da de lucru fabricii în următorii doi ani.

“În condiţiile în care Vulcan îşi va îndeplini obligaţiile de producţie şi livrare asumate prin contract, K.O.C. va mai lansa o nouă comandă de 700 unitaţi de pompare, care va acoperi întreaga capacitate de producţie a Vulcan pe anii 2018-2019”, se arată în comunicat.

Fondată în 1934, Kuwait Oil Company este cea mai mare companie a statului asiatic, având o cifră de afaceri de peste 20 miliarde dolari şi un profit net de peste 4 miliarde dolari.

Vulcan este o companie din grupul Tender. Euro Insol o administrează, din postura de administrator judiciar, din 2013. În 2016, compania a trecut pe profit, pentru prima dată de la intrarea în insolvenţă. O altă companie din grupul Tender, Prospecţiuni, şi ea în insolvenţă, este de asemenea în portofoliul Euro Insol.

Vulcan SA este un producător român de cazane pentru centrale electrice, echipamente industriale şi unităţi de pompare. Vulcan SA produce pachete complete de cazane, cum ar fi: cazane utilitare, cazane industriale, cazane pat fluidizat, biomasă, cazane de incinerare a deşeurilor, cazane de recuperare precum şi pereţi membrană. De asemenea, Vulcan efectuează lucrări de montaj pentru centrale electrice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Soare 1056 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.