Va activa Iohannis „Planul Beta” după alegeri?

În ultimele zile au apărut mai multe „sondaje-bombă“ în care PSD este prezentat ca fiind câştigătorul categoric al alegerilor de duminica viitoare. De fapt, bomba din sondaje nu se referă la procentele PSD, ci la cele ale USR. Nicuşor Dan şi oamenii săi sunt victima unei mari manipulări, cu un scop foarte bine stabilit. Un partid fără structuri în teritoriu, cu o notorietate scăzută, înființat legal cu foarte puțin timp înaintea începerii campaniei electorale, are șanse foarte mici să intre în Parlament. Electoratul din Bucureşti şi din câteva mari oraşe transilvane nu-i poate asigura numărul necesar de voturi.

Planul Alfa este simplu. PNL să cedeze un procent din voturile sale către structura lui Nicuşor, după modelul „EBA-PDL“. Scopul liberalilor, în actuala campanie, a fost evident acela de a atrage noi votanți. S-au orientat către tabăra celor nemulţumiţi, deveniţi „antisistem“.

Între timp, Codruţa le-a pregătit o mare surpriză liberalilor, eliminându-l pe Vasile Blaga din conducerea partidului. Deci din ecuația electorală. Acest lucru a nemulţumit nucleul dur al pedeliştilor din PNL, dar, şi mai grav, a demobilizat „trupele speciale“ de campanie care se aflau în subordinea buldogului de mai bine de zece ani. Şi, aşa, PNL-ul se vede în situaţia de a pierde masiv din voturi, iar liderii își pun întrebarea dacă partidul îşi mai permite să cedeze procente importante către USR.

Nu este absolut niciun secret, pentru cunoscătorii bucătăriei interne useriste, că Nicuşor Dan este de o naivitate politică înfiorătoare, el fiind dirijat de anumite ONG-uri care, la rândul lor, sunt subvenționate de diverse interese străine. Aşa că există de fapt şi un Plan Beta. Plan ce s-ar baza atât pe naivitatea lui Nicuşor, cât şi pe cea a veteranilor protestelor de stradă (cea mai importantă victorie a lor fiind stoparea proiectului „Roşia Montană“, urmată de cea mai răsunătoare, debarcarea guvernului Ponta). Fiind evident că, fără ajutorul liberalilor, useriștii nici măcar nu se vor apropia de pragul de 5%, totuși sondajele de opinie din ultima perioadă i-au prezentat cu procente între 8 şi chiar 15%. În acest mod, atât naivul Nicuşor, cât şi adepţii săi, războinicii cu PET-ul gol, sunt deja „încărcaţi“ cu o puternică, dar falsă convingere că vor fi surpriza acestor alegeri. Însă, dacă PNL nu va reuşi să-şi mobilizeze şi electoratul pedelist, s-ar putea întâmpla ca partidul „salvatorilor“ României să rămână în afara Parlamentului. Atunci va fi momentul declanșării Planului BETA.

Practic, acum toate frâiele alegerilor, reprezentate de ministerele de Interne, Externe, DIPI, STS, SRI, SIE, AEP etc., sunt în mâinile lui Iohannis și ale lui Cioloș. Planul constă în incitarea prin toate pârghiile, inclusiv masiv pe rețelele sociale, a tuturor grupurilor de genul „Uniţi Salvăm“.

Le va trebui deci o țintă, cineva în capul căruia să se spargă toate problemele politice ale celor ce au anunțat deja că rezultatul alegerilor nu contează, din moment ce știu deja ce va fi după. Este și ușor ca mulțimea nemulțumită de un scor electoral considerat „nedrept“ să se îndrepte împotriva lui Dragnea. Acuzația potrivit căreia acesta ar fi furat voturile USR aşa cum ar fi fraudat şi referendumul de demitere a lui Băsescu le va părea multora extrem de plauzibilă. Această manipulare, de altfel, deja foarte populară printre tinerii corporatişti şi studenţi, îi va scoate pe aceştia în stradă. Există deci posibilitatea să urmeze manifestaţii masive în principalele oraşe ale ţării, reclamându-se o mare fraudă electorală. S-ar putea repeta astfel scenariul de succes „protestele Colectiv”. O majoritate parlamentară ar putea să fie forţată, sub presiunea străzii, să accepte un premier străin ei, respectiv pe Dacian Cioloş.

Eventual, pentru a mai linişti populația care a votat majoritar, Klaus va propune, ca să nu „destabilizeze“ ţara, un guvern de uniune naţională care să includă şi PSD. În consecinţă, să stăm cu ochii pe procentele USR şi PNL, ce vor fi anunţate duminica viitoare, pentru a şti dacă vom avea din nou mari mişcări de stradă, şi să nu ne minunăm cum Cioloş va fi din nou premier. Chiar dacă nu va avea susţinerea majorităţii cetățenilor. Va fi un mare test pentru a şti dacă România mai aparţine românilor şi aceştia îşi mai pot manifesta suveranitatea prin vot, aşa cum prevede Constituţia. Mingea este în terenul lui Iohannis şi al marilor licurici europeni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Simona Popescu 220 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.