Vă invităm să redescoperim magia Crăciunului

“We Love Christmas!”

În acest an, Moş Crăciun vine din Laponia încărcat cu cele mai frumoase daruri ce vor fi expuse la Târgul de Cadouri “We Love Christmas!”, găzduit de “Vintage Pub”, din Centrul Vechi.

Prin urmare, “Mercada Communication” & “Art Nation Media” vă invită în zilele de 22 şi 23 decembrie, între orele 11.00 şi 19.00, să alegeţi cu bucurie din desaga Moşului cadouri preţioase unice pentru cei dragi, numai bune de lăsat sub brad!

Chiar dacă multora le plac surprizele, Moşul a dezvăluit câteva dintre cadourile ce nu vor lipsi de la târg. Pe parcursul celor două zile, vizitatorii vor găsi aici cele mai strălucitoare ornamente pentru atmosfera de Crăciun, bijuterii semipreţioase sau lucrate manual de către artişti pricepuţi, haine şi accesorii unicat pentru toate gusturile, cele mai căutate cărţi, muzică de colecţie, jucării colorate pentru bucuria piticilor, vinuri alese, cozonaci proaspeţi, dar şi alte preparate delicioase.

Pe lângă aceste daruri minunate, v-am pregătit multe colinde şi alte surprize dedicate celor mici şi celor mari. Vă aşteaptă premii speciale şi cadouri oferite de partenerii noştri, în cadrul tombolei “Special Christmas Gifts” şi o atmosferă magică de Sărbători!

Târgul de Cadouri pentru Crăciun este dedicat tuturor celor care vor să facă un dar special persoanelor dragi sau să împartă bucuria Sărbătorilor cu familia şi prietenii. Să trăim împreună magia care ne învăluie sufletele cu lumină şi blândeţe şi să împărţim bucurii tuturor celor din jurul nostru!

Aşadar, în Ajun de Crăciun, sunteţi aşteptaţi în Centrul Vechi, la “The Vintage Pub”!

Povestea globurilor croşetate

Luna aceasta, “Interaktiv University” susţine o serie de ateliere cu tema Crăciunului. Primul atelier se numeste ,,MAIArtistic: Povestea globurilor crosetate’’. Acesta va avea loc pe data de 15 decembrie, între orele 10.00 şi 12.30, în “Ch’artist Studio Store” din Strada Erou Ion Calin 19, din Bucureşti. În cadrul acestui atelier, participanţii vor învăţa tehnici şi modele de croşetat prin care îşi vor putea realiza propriile ornamente pentru bradul de Crăciun.

Al doilea atelier se numeşte ,,Cadoul tău de Crăciun” şi are loc în 19 şi 20 decembrie, începând cu ora 18.30 până la ora 22.00, la Restaurant “OMRA” din Strada Occidentului. În prima parte a evenimentului, Elena Capruciu, life and business coach, va susţine o sesiune de life coaching unică ce îi va ajuta pe participanţi să redescopere magia Crăciunului şi cadoul pe care şi-l doresc de mult timp, din suflet, însă ezită să apară, cadoul fiind mai multă încredere, visare, iubire în viaţa lor. În a doua parte a atelierului, “Interaktiv University” va provoca participanţii să îşi folosească imaginaţia şi creativitatea într-un atelier special de realizare a ornamentelor de Crăciun.

Sărbători în Casa Artelor

Secvenţă din Nuntă în Basarabia

Centrul Cultural “Casa Artelor” vă invită să petreceţi şi această săptămână alături de personalităţi marcante din lumea artelor.

Programul “Cinemateca pentru toţi” continuă cu un film românesc. Criticul de film Irina Margareta Nistor va petrece miercuri, 12 decembrie, ora 19.00, la “Nuntă în Basarabia”, în regia lui Napoleon Helmis, cu Vlad Logigan, Victoria Bobu…

Teatrul va poposi din nou în “Casa Artelor” de joi până duminică. “Albă ca zăpada şi cei şapte pitici” vor pleca din nou în marea aventură, în 13 şi 15 decembrie, ora 11.00, alături de “Momo şi Mumu” (14 şi 16 decembrie, începând cu ora 11.00), iar Edith Piaf va cânta prin vocea Claudiei Negroiu pe 15 şi 16 decembrie de la ora 19.00.

În 13 şi 14 decembrie, la ora 19.00, sunteţi invitaţi la o spumoasă comedie românească, “Nişte doamne”, adaptare, ilustraţie muzicală şi regie, Marian Popescu, cu Raluca Vermeşan, Dana Porlogea, Monica Florescu, Marian Popescu.

Şcoala Gimnazială de Arte nr. 5 deschide stagiunea de spectacole susţinute cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun cu “Festivalul de valsuri”. Vineri, 14 decembrie, ora 15.00, 50 de elevi de la toate cele cinci Şcoli Gimnaziale de Arte din Bucureşti, de la clasa I până la clasa a VIII-a, vor cânta la pian, vioară, violoncel, chitară, flaut şi percuţie, alături de orchestra de cameră a Scolii Gimnaziale de Arte nr. 5, valsuri aparţinând compozitorilor Johannes Brahms, Piotr Ilici Ceaikovski, Frederic Chopin, Wolfganga Amadeus Mozart, Dmitri Şostakovici, Johann Strauss.

“Let It Snow”, concert de colinde

Cele mai frumoase şi cunoscute colinde vor răsuna în Piaţa Mare din Sibiu şi vor completa atmosfera de basm din orăşelul lui Moş Crăciun din Sibiu.

Grupul Vocal “Acapella” va susţine, sâmbătă 15 decembrie, de la ora 19.00, în Piaţa Mare din Sibiu un concert extraordinar de colinde şi cântece de Crăciun. Va fi un concert antrenant ce va cuprinde colinde şi cântece de Crăciun în română, engleză şi germană.

De asemenea, la cererea publicului, concertul va avea loc şi luni, 17 decembrie, de la ora 19.00, la “Ramada Hotel”, în sala “Atrium”.

Programul concertului îi va purta pe cei prezenţi, timp de 50 minute, în lumea copilăriei, cu colindele tradiţionale româneşti, apoi vor fredona alături de Gupul Vocal “Acapella” câteva dintre cele mai cunoscute cântece de Crăciun!

Prezent de 6 ani la Sibiu, Grupul Vocal “Acapella” completează tabloul artiştilor ce colindă sibienii şi turiştii din ţară şi din străinăte, veniţi pentru renumele pe care oraşul şi l-a căpătat.

Grupul Vocal “Acapella” este condus de George Miron, dirijor şi solist, şi are o discografie pentru Crăciun formată din 4 albume: “Trei crai de la răsărit”, “Noi în seara de Crăciun”, “Crăciun cu Acapella” şi “10 ani cu Acapella”.

“Iisus se naşte!”

Ana Maria Comşa şi Luminiţa Berariu vor cânta în concertul Iisus se naşte

Miercuri, 12 decembrie, de la ora 19.30, Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti se transformă într-un tărâm de vis, în care cei mici, dar şi cei mari se bucură de minunea Naşterii Mântuitorului prin intermediul concertului special de sărbători “Iisus se naşte!”. Studioul Experimental de Operă şi Balet “Ludovic Spiess” din cadrul Operei Naţionale Bucureşti, în parteneriat cu “Universitatea Naţională de Muzică” Bucureşti propun, pentru al treilea an, publicului meloman, un concert special, alcătuit din muzică sacră şi colinde.

În atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă, solişti ai Operei Naţionale Bucureşti, printre care Ana Maria Comşa, Sorana Negrea, Rodica Vică, alături de studenţi şi masteranzi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Stanca Manoleanu, Ramona Păun, Evelin Marinaş, vor aduce publicului muzică de bună calitate, împreună cu pianista Luminiţa Berariu, maestru acompaniator.

Anul acesta, la echipa de realizatori a spectacolului, se alătură “Corul de Copii” ONB, pregătit de Smaranda Morgovan şi acompaniat de piansita Eugenia Şandru, cor cunoscut de publicul meloman de la spectacole de la Sala Mare a Operei Naţionale Bucureşti precum “Boema” de Giacomo Puccini, “Hänsel şi Gretel” de Engelbert Humperdinck, “Carmen” de Georges Bizet etc.

Felicia Filip susţine un concert la Opera Naţională

Felicia Filip

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, îndrăgita soprană Felicia Filip revine la Studioul Experimental de Operă şi Balet “Ludovic Spiess” din cadrul Operei Naţionale Bucureşti cu un eveniment devenit deja tradiţie: concertul anual “Crăciunul Feliciei”. Astfel, sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 19.30, cu câteva zile înainte de marea sărbătoare a Naşterii Domnului, la Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti se petrece în familie, alături de soprana Felicia Filip şi invitaţii săi. La eveniment participă nume artistice sonore precum actorul George Mihăiţă, prim-balerina Corina Dumitrescu, violoncelistul Anton Niculescu, pianista Ioana Maxim, actorul Valentino Tiron de la Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian” din Bucureşti. La aceştia se adaugă cantautorul George Coman şi compozitorul Andrei Tudor, care a compus special pentru acest eveniment un imn închinat Naşterii Sfinte pe versurile mamei sale, Andreea Andrei, dedicat sopranei Felicia Filip.

La această echipă minunată s-au alăturat şi două grupuri artistice, formaţia corală „Sunetul muzicii”, condusă de prof. Cristina Manoleanu, şi elevii Şcolii de Balet “Studio M”, condusă de prof. Magdalena Rovinescu, care, prin momentele pe care le vor interpreta, vor oferi publicului măcar o fărâmă din magia sărbătorilor care se apropie. Pe lângă muzica specială de Crăciun, muzică de operă şi muzică de cameră, vor fi prezentate şi momente de poezie precum şi alte numeroase surprize care vor încânta cu siguranţă publicul Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess”.

Este al doilea an în care soprana Felicia Filip petrece sărbătorile de iarnă în compania fanilor săi, aducându-le surprize din cele mai plăcute. De asemenea, în fiecare an începând din stagiunea 2010 – 2011, Felicia Filip susţine la Studio recitaluri speciale, oferind spectatorilor întâlnirea şi cu alţi artişti de seamă, actori, instrumentişti sau compozitori.

Bookfest deschide maratonul cadourilor!

Pentru cei care îşi doresc Sărbători mai fericite decât anul trecut, “Bookfest de Crăciun” – ediţia I va fi deschis de sâmbăta aceasta de la ora 10.00 până pe 23 decembrie.

20.000 de volume, sute de alte cadouri inspirate şi 40 de expozanţi sunt pregătiţi, la parterul Bibliotecii Naţionale, pentru a satisface cele mai exigente pretenţii. Vizitatorii pot găsi aici cele mai bune cărţi la cele mai bune preţuri, precum şi alte idei de cadouri pentru Crăciun: ceai, cafea, accesorii, muzică, ornamente şi felicitări pictate manual, dulciuri şi multe altele.

În ceea ce priveşte oferta de carte, la “Bookfest de Crăciun” vor fi prezente cele mai importante nume din lumea editorială, precum “Humanitas”, “Curtea Veche”, “All”, “Rao”, “Longman” sau “Corint”. Şi, după cum bine se ştie, “Bookfest” vine cu reduceri substanţiale! În prim-plan la această ediţie se vor afla copiii, care se vor putea bucura de cele mai frumoase cărţi pentru copii şi adolescenţi.

Un studiu “MEDNET Marketing Research Center” arată că românii au alocat un buget cu 19% mai mare faţă de anul trecut pentru Revelion şi Crăciun. Pentru produsele nealimentare, printre care la loc de cinste sunt cărţile, orăşenii vor aloca în medie 414 lei acestei categorii, faţă de 397 de lei anul trecut.

Pentru că sărbătorile îşi recapătă mereu magia când ne amintim de copilărie, Salonul de Carte şi Cadouri “Bookfest” se va desfăşura în acelaşi timp cu “Festivalul de poveşti pentru copii şi oameni mari”, organizat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”. Atât cei mici, cât şi cei mari vor avea ocazia să participe la spectacole şi ateliere susţinute de teatre şi artişti importanţi, atât de pe plan local, cât şi internaţional.

De asemenea, în seara zilei de 15 decembrie, la ora 19.00, în Atriumul Bibliotecii Naţionale, va avea loc concertul de chitară flamenco „Alquimia” din cadrul “Festivalului Hibernal de Chitară”.

Nu în ultimul rând, aşa cum s-a obişnuit publicul Bookfest, toţi vizitatorii vor putea poposi din nămeţi în cinematograful de artă pus la dispoziţie de organizatori în mod gratuit.

Organizat de Asociaţia Editorilor din România în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Biblioteca Naţională a României, “Bookfest de Crăciun” este primul eveniment cultural de amploare găzduit de noul sediu al Bibliotecii Naţionale, deschis pe 23 aprilie, în acest an.

“Bookfest” este cel mai important salon de carte din România, ajuns deja la a opta ediţie. Anul acesta, invitatul de onoare al Salonului Internaţional de Carte a fost Franţa, iar publicul a avut ocazia să se întâlnească cu personalităţi marcante ale culturii contemporane franceze ca Bernard Pivot sau Michel Houellebecq. Circa 90.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2012 (30 mai-03 iunie 2012) pentru a se întâlni cu cele mai bune cărţi la cele mai bune preţuri, cât şi cu autorii lor preferaţi.

Asociaţia Editorilor din România este principala organizaţie patronală din domeniul editorial şi reuneşte cele mai importante edituri din România. AER este din 2006 organizatorul Salonului Internaţional de Carte “Bookfest”.

Un studiu “Deloitte”, dat publicităţii la începutul acestei luni, a arătat că banii şi cărţile sunt cele mai dorite cadouri pentru Crăciunul în 2012 pentru europeni, similar cu situaţia din 2011, măsurată de acelaşi studiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.