Vaccinurile, medicii și părinții

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) afirmă că moartea celor 3 copii cu vârsta sub un an din cauza rujeolei a apărut în contextul scăderii acoperirii vaccinale, fenomen care se manifestă la nivel național, în special în județele din care provin cele trei cazuri.

Din informațiile obținute de la medicii membrii ai asociației rezultă că scăderea acoperirii vacinale pentru vaccinul rujeolos se datorează refuzului părinților de a-și vaccina copiii, în condițiile în care nu au existat dificultăți majore în aprovizionarea cu acest vaccin.

Acest lucru determină expunerea micuților la pericolul de a contacta boala, precum și la a dezvolta complicații severe, care în cazul rujeolei se pot solda cu deces, mai spune SNMF într-un comunicat.
Decesul celor trei sugari evidențiază în mod tragic pericolul pe care îl reprezintă copii nevaccinați, dacă un procent important de copii nu se vaccineaza la timp.

Rujeola este o boală care prezintă în medie o mortalitate de 1-2 decese la 1000 de îmbolnăviri, decese dar acestea pot fi prevenite prin vaccinarea copiilor la vârsta de un an și 5 ani.

”Facem apel la familii să înțeleagă că vaccinurile din Programul Național de Vaccinare se adresează unor boli grave care pot fi mortale, să verifice antecedentele vaccinale ale propriilor copii,iar în cazul în care acestea sunt incomplete, să se prezinte la medicul de familie unde vaccinul rujeolos poate fi comandat și administrat”, mai spun medicii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.