Vaci, capre şi berbeci în schimbul mâinii fiicei lui Obama

Malia, fiica cea mare a preşedintelui Barack Obama, l-a fermecat pe Felix Kiprono, tânăr avocat din Kenya, care, cu câteva săptămâni înaintea vizitei la Nairobi a şefului Casei Albe, a acordat un interviu ziarului „The Nairobian”. Cu acest prilej el a declarat că a fost vrăjit de Malia încă din 2008, când ea nu avea decât 10 ani, dar, încă de atunci, şi-a dorit să se căsătorească cu ea, drept care azi îi oferă oficial lui Obama ca, în schimbul mâinii fiicei sale, să primească 50 de vaci, 70 de berbeci şi 30 de capre. „Pentru a vă mărturisi totul, precizez că nu am ieşit de atunci cu nicio fată, şi mi-am promis să-i fiu fidel. Lumea ar putea crede că sunt interesat de banii familiei sale, dar nu este adevărat. Dragostea mea este adevărată. Am povestit totul familiei, iar membrii ei mi-au promis tot sprijinul”, declară avocatul în interviul său.

Tânărul îndrăgostit a mai spus că speră că Obama o va lua cu el pe Malia în prima vizită oficială pe care o va face, în iulie, în Kenya, ţară în care trăieşte bunica sa paternă în vârstă de peste 90 de ani. Localitatea în care ea se află este Kogelo, situată în vestul kenyan. Cu această ocazie, Felix Kiprono vrea să-i transmită lui Obama cererea oficială de a se căsători cu Malia, după ce o va trimite în prealabil direct la Casa Albă. El doreşte ca împreună cu viitoarea soţie „să ducă o viaţă simplă”. „O voi învăţa pe Malia să mulgă o vacă, să gătească ugali (arpacaş de porumb) şi să pregătească mursik (lapte acru tradiţional) la fel ca toate fenmeile kalenjin”, a precizat avocatul.

Întâmplarea stârneşte zâmbete sau chiar grimase, dată fiind propunerea de a primi mâna fiicei unui preşedinte american în schimbul unor animale domestice. Ziarul parizian „Le Figaro” scrie că ar putea fi vorba mai curând de o lovitură mediatică şi de notorietate a cotidianului kenyan, fapt pe care-l susţine ediţia canadiană a „Metro”. „The Nairobian” s-a specializat în publicarea unor articole şoc şi ademenitoare, în care se vorbeşte mult despre sex. Dintr-o atare perspectivă, povestea de dragoste ce-o vizează pe fiica lui Obama nu scapă regulei, dat fiind că a fost reluată de mass-media din mai multe ţări. Cât îl priveşte pe Felix Kiprono, el nu este la prima ispravă mediatică. În octombrie, el a sugerat Curţii Supreme din Kenya să-l înlocuiască pe preşedintele actual Uhuru Kenyatta cu vicepreşedintele William Ruto, al cărui avocat se declara. Urmare a acestor declaraţii, ziarul „The Nairobian” a revenit cu precizări potrivit cărora tânărul respectiv este în realitate student şi nu face parte din baroul kenyan. Faptul respectiv nu l-a împiedicat pe respectivul să recidiveze şi să anunţe public acum că este îndrăgostit lulea de fiica preşedintelui SUA şi ce oferă tatălui pentru mâna Maliei Obama. De notat, totuşi, că oferta respectă cutumele în atare situaţii din ţara de unde se trage tatăl lui Obama şi în care, cum spuneam, încă trăieşte bunica lui nonagenară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Petre Nicolae 98 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.