Vadim îl susţine pe spărgătorul de tonomate Victor Ponta

Cu doar o zi înainte de a anunţa că îl susţine pe Victor Ponta pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, Corneliu Vadim Tudor, care a obţinut 349.416 voturi (3,68%) la primul tur de scrutin, spunea, într-o postare pe pagina personală de Facebook, că ar crăpa de ruşine dacă ar apărea în aceeaşi oglindă cu celo care avea să devină noul său aliat.

„Dacă aş apărea în aceeaşi oglindă, alături de Victor Ponta, de Klaus Iohannis şi de Monica Macovei – aş intra în pămînt de ruşine: ei dau pe-afară de atîta charismă, pe cînd eu sînt nesărat şi urît ca ucigă-l toaca”, scrie Corneliu Vadim Tudor pe Facebook într-un text intitulat „Patria Hoţilor”.

În acelaşi text, omul care se bate cu pumnul în piept că e mare naţionalist, spune despre România că e o „ţară care nu mai există”.

„… nu e ţară acel loc unde îşi fac de cap toţi nenorociţii. E maidan. E loc viran. E pîrloagă. Nu e ţară acel iarmaroc unde hoţii de buzunare îşi pasează, de la unul la altul, portofelele şi ceasurile, după care tîrgoveţii îi aclamă şi îi pun în fruntea lor. E o gură de iad. Nu e ţară această pată pe harta Europei civilizate, unde vin şi îşi fac de cap toate liftele spurcate, care nu îndrăznesc să fure la ele acasă, dar zburdă la noi, fiindcă li se permite. E oaia neagră a Europei.”

Pentru Corneliu Vadim Tudor e un lucru obişnuit să vorbească de bine pe cineva azi, de rău mâine şi tot aşa.

„Cariera de prezidenţiabil lui Ponta s-a terminat înainte de a începe”

Pe 21 octombrie, la Antena 3, sprea groaza moderatorului (Mihai Gâdea – se ştie el trebuie să-l susţină pe Ponta), Vadim Tudor l-a făcut albie de porci pe Victor Ponta. Mai tare decât pe toţi ceilalţi candidaţi. Reproducem un fragment din transcriptul emisiunii:

Corneliu Vadim Tudor: Eu în locul lui Ponta nu aş candida. El a fost un ofiţer. Eu ştiu demult asta. În ’90 ce făcea el la Paris când l-a găzduit membra de partid Nadia Pandrea?

Mihai Gâdea: Dar în ’90 avea 17 ani.

Corneliu Vadim Tudor: 18. Şi cine l-a recrutat acolo şi după câteva săptămâni în casa cui s-a mutat? Mihai Bobeică. A fost coleg cu mine şi cu Adrian Năstase la Sfântul Sava. Şi în 2001, când m-am dus eu cu Ilie Ilaşcu acolo, el era pe acolo. Dar de ce îl lua poliţia pe el că spărgea tonomate şi aparate de taxat în jurul Gării Centrale din Paris şi îl scotea doamna Nadia Pandrea de la gâlceavă?

Mihai Gâdea: Ca ofiţer acoperit spărgea tonomate?

Corneliu Vadim Tudor: A fost recrutat ulterior. Ia întreabă-l, nu a fost vecin de bloc în Pajura cu Emil Constantinescu? Nu i-a marcat el destinul? Nu l-a făcut el, când a terminat Facultatea de Drept, procuror la Judecătoria de la Parchetul sectorului 5, după care la sectorul 1, după care la Parchetul General?

Mihai Gâdea: Şi e ruşine să fii ofiţer? Dacă o fi fost.

Corneliu Vadim Tudor: Nu e o ruşine să fii ofiţer. Şi eu sunt ofiţer în rezervă al Armatei Române. E cea mai mare distincţie a vieţii mele. Nu e o ruşine. Ofiţer acoperit înseamnă spion, ce Dumnezeu? Când te duci în ţări NATO, SUA, Italia, Franţa şi altele, să hotărască ce vrea să fie. Vrea procuror? Vrea să fie prim-ministru? Vrea să fie spion? Vrea să fie preşedinte? Toate concomitent. Eu îl simpatizez pentru că este un tânăr foarte inteligent, dar eu zic că s-a terminat înainte de a începe cariera lui prezidenţială.

Vadim a semnat cu un „client al DNA”

Tot în emisiunea respectivă, Vadim nu a avut deloc cuvinte de laudă la adresa lui Neculai Onţanu, numărul doi din UNPR. Adică exact persoana alături de care a semnat marţi 4 noiembrie protocolul de colaborare cu UNPR.

Redăm din emisiune:

Corneliu Vadim Tudor: Nu e corect, cum n-a fost cu Neculai Onţanu. La DNA s-a dus prin spate. L-ai mai văzut pe Onţanu de vreo 10 zile? El se pare că va mai apărea prin ianuarie. Ce au de ascuns oamenii ăştia? În martie 2013 o echipă mixtă SRI – SIE s-a dus în Cipru şi cu agentura de acolo – fiecare ţară are agentura sa – şi în câteva săptămâni au aflat că sunt peste 3500 de persoane din România şi mulţi politicieni şi firme sunt în offshore-uri. Sunt până în 10 miliarde de euro ascunşi acolo. Păi de aia nu sunt bani de pensii, de burse pentru studenţi. Iată ce aduc eu noi în politica românească dacă voi avea pârghiile: banii înapoi şi confiscarea reală. N-au cu ce să mă şantajeze. Eu nu am bani. Eu îmi vând lucruri din casă să am şi eu un afiş. Eu sunt pedepsit că sunt integru, da?

Despre NU-ul transmis de Joe Biden şi „cimpanzeul” Liviu Dragnea

De-a lungul timpului, Corneliu Vadim Tudor a vorbit deseori în termeni foarte duri despre Victor Ponta. În primăvară, imediat după alegerile europarlamentare, publicaţia România Mare scria la rubrica Săptămâna pe scurt că Ponta „nu intră în calculele americanilor pentru funcţia de preşedinte”.

„”La întrevederea secretă pe care a avut-o cu Victor Ponta, Joe Biden i-a spus acestuia, în faţă, că el nu intră în calculele americanilor pentru funcţia de preşedinte al României. Am aflat cine ar fi preferatul: acelaşi agent (luzăr) Mircea Geoană. Vicepreşedintele SUA avea să comenteze, ulterior, destul de ironic prezenţa pe unul din pereţii cabinetului de la Palatul Victoria a tricourilor lui Gh. Hagi şi Ghiţă Mureşan, zicînd că aşa ceva nu este de demnitatea unui prim-ministru.”

La aceeaşi rubrică, era relatată o scenă din culisele PSD, prilej cu care numărul 2 din partid, Liviu Dragnea, era făcut „Cimpanzeu”.

„În noaptea alegerilor, la sediul central al PSD a avut loc un scandal monstru între Liviu Dragnea şi Victor Ponta. Cel dintîi i-a reproşat Cimpanzeului că i-a dat, prin fals, 4 procente lui Mircea Diaconu. Chiar dacă numai acest furt s-ar fi produs, alegerile au fost grav viciate!”

Numerele de telefon ale liderilor PSD, pentru cei care vor să-i înjure

O culme a lui „Aşa ceva nu se face!” a fost atinsă cu ocazia aşa zisului editorial al publicaţiei România Mare în care, sub titlul „Dacă doriţi să înjuraţi”, sunt publicate numerele de telefon ale liderilor PSD, în frunte cu Victor Ponta, soţia sa, Daciana Sârbu, socrul premierului Ilie Sârbu, Ion Iliescu, Valeriu Zgonea, Mircea Geoană, Corina Creţu etc., dar şi al lui Dan Diaconescu!

Editorial România Mare. Printscreen

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.