Vadim Tudor, condus pe ultimul drum

După slujba oficiată de un sobor de 16 preoţi, Corneliu Vadim Tudor a fost înmormântat, joi, cu onoruri militare. Sicriul a fost învelit cu drapelul național, iar fanfara militară a intonat Imnul României. În acest timp, militari din Garda de Onoare au tras focuri de armă.

Sicriul în care se afla fondatorul PRM a fost purtat pe braţe de mai mulţi militari români şi dus la groapă. Coborât în cavou, sicriul a fost scos pentru puţin timp pentru că era prea mare. A fost din nou coborât după ce groapa a fost redimensionată.

S-a alăturat familiei îndurerate o mulţime impresionantă de oameni care a umplut curtea cimitirului Ghencea. Au scandat Vadim! Vadim! şi au aplaudat minute în şir.

Au fost prezenţi, de asemenea, colegi de partid, oameni politici şi artişti care l-au condus pe ultimul drum. Printre aceştia, președintele Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu, primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, Marius Marinescu, Dumitru Dragomir, cântărețul Marian Nistor, Miron Cozma, Gheorghe Funar, Irina Loghin.

Ceremonia a fost una specială, s-au recitat poezii şi au fost ţinute discursuri.

La biserica Sfântul Gheorghe cel Nou, alte sute de oameni s-au înghesuit să-i aducă un ultim omagiu. A fost scos cu greutate din biserică din cauza miilor de oameni, apoi cortegiul cu trupul neînsufleţit al lui Vadim a poposit la Parlament, unde fostul senator a petrecut mai bine de 16 ani. În drum spre cimitir, cortegiul s-a oprit de asemenea şi la casa din Cotroceni în care Vadim a locuit.

Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a încetat din viață luni seară, la vârsta de 65 de ani.

În cursul zilei de luni, politicianul a fost transportat de urgență la spital din cauza unor afecțiuni cardiace. Acesta suferea de câţiva ani de diabet şi avea probleme cu inima.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.