Valer Blidar şi necazurile industriei

În programul actualului Guvern, depus în Parlament, există propunerea de majorare a salariului minim brut pe economie la 2.000 lei/lună, începând cu anul viitor. În cazul în care această măsură ar fi aplicată, care credeţi că ar fi efectele acestei decizii a Guvernului?

Multe firme nu vor reuşi să plătească şi atunci eu văd două posibilităţi.

Prima: se vor retrage de pe piaţă, vor da faliment.

A doua: vor apela la diferite subterfugii prin care vor înşela statul. Cum ar fi muncă la negru, raportări fictive etc. Până acum nu s-a luat nicio măsură de susţinere a creşterii economice.

În virtutea inerţiei, lucrurile încă se mai mişcă, însă nu datorită măsurilor luate. Lucrurile în economie începuseră să meargă înainte de noile măsuri prin care cheltuielile bugetare au crescut. Înainte aceste cheltuieli erau raportate oarecum echilibrat la venituri. Însă atunci când pui presiune pe cheltuieli, fără să aduci în plus la venituri, lucrurile nu pot merge decât din ce în ce mai rău.

Valer Blidar, președintele Astra Vagoane Călători

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.