Valer Blidar și necazurile industriei

Tot mai multe companii vor fi exceptate de la OUG 109/2011, care prevede selectarea managerilor privați la societățile de stat profitabile. Executivul vrea astfel să revină la managementul politic, numirile nu se vor face în urma unui concurs transparent, după criteriul profesionalismului, acestea urmând să fie conduse de oameni de partid.

Ce părere aveți despre revenirea managementului politic în marile companii de stat?

Nu știu despre ce management privat este vorba, fiindcă cei care au condus până acum au fost numiți tot după criterii politice. Nu este nicio schimbare. Managementul în companiile de stat, după opinia mea, a fost catastrofal și înainte.

Când Tarom, de exemplu, a avut management străin, acesta a căpușat compania. La căile ferate, la fel. La Hidroelectrica, administratorii au mai stopat, într-adevăr, din căpușare. Societatea intrase în insolvență pentru că acolo se făceau bani mulți, dar se risipeau. Deci au pus pe picioare ceva care mergea oricum foarte bine, doar că erau prea multe canale prin care se scurgeau banii.

Aceste companii ne cocoșează pe noi, cetățenii, ne măresc tarifele și nu putem spune nimic. O gândire pozitivă ar fi fost luarea unor măsuri prin care să producă mai mult și mai ieftin, nu să mărească tarifele și să producă la fel.

Au fost numiți politic manageri care aveau sarcina de a pompa sume uriașe în conturile unor firme-căpușă și în acest fel lucrurile au mers așa cum au mers.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.