Valls: UE trebuie să spună că nu mai poate primi atât de mulți imigranți

Uniunea Europeană trebuie să spună că ‘nu mai poate’ să primească atât de mulți imigranți și să ‘găsescă soluții’ ca persoanele care părăsesc Siria să fie luate în grijă de țările vecine, a afirmat premierul francez Manuel Valls, într-un interviu acordat mai multor publicații europene, potrivit AFP, scrie Agerpres.

În urma atentatelor sângeroase de la Paris, prim-ministrul francez a avut o întâlnire informală la Palatul Matignon (sediul guvernului francez) cu jurnaliști de la media europene, între care publicația germană Süddeutsche Zeitung, care publică miercuri extrase din acest interviu.

‘Europa trebuie să spună că nu mai poate primi atât de mulți imigranți, acest lucru nu este posibil’, a declarat Valls, ale cărui afirmații sunt confirmate de anturajul său.

„Controlul frontierelor externe ale Uniunii Europene este esențial pentru viitorul UE. Dacă noi nu vom face aceasta, atunci oamenii vor spune: ‘Ajunge cu Europa!'”, a exclamat el.

La o reuniune de vineri a miniștrilor de interne din UE de la Bruxelles, Franța a prezentat un plan în urma atacurilor sângeroase din Paris, în care pledează inclusiv pentru întărirea controalelor la frontierele UE și crearea unui registru intraeuropean cu numele pasagerilor companiilor aeriene (PNR).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.