Valoarea enormă la care ar putea ajune despăgubirile în cazul Grenfell Tower

Solicitările de despăgubiri după incendiul din turnul londonez unde în iunie au murit zeci de oameni ar putea atinge 50 de milioane de lire sterline (60,8 milioane dolari), potrivit companiei care a asigurat proprietatea, transmite Reuters.

Cel puţin 80 de oameni au murit, sunt dispăruţi sau presupuşi morţi în urma incendiului care a avut loc în imobilul cu 24 de etaje Grenfell Tower, pe 14 iunie, iar bilanţul final ar putea să nu fie cunoscut până anul viitor, potrivit poliţiei britanice.

Compania norvegiană Protector Forsikring este asigurătorul proprietarului clădirii, Royal Borough of Kensington and Chelsea.

”Estimările preliminare pentru solicitările de despăgubiri sunt de 50 de milioane de lire sterline”, a anunţat asigurătorul în raportul privind rezultatele financiare din trimestrul al doilea.

Datele sunt preliminare şi nesigure, astfel că ar putea fi modificate.

Compania anunţase anterior că incendiul ar putea costa asigurătorii peste 25 de milioane de lire, din care 20 de milioane de lire pentru clădirea propriu-zisă, iar restul pentru acoperirea unor costuri suplimentare, precum spaţii alternative de locuit.

Protector a precizat că mare parte din costuri vor fi acoperite de programul său de reasigurare, prin compania germană Munich Re.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.