Vanghelie vrea urmărirea penală a lui Ponta și Dragnea

Marian Vanghelie, exclus joi din PSD, a declarat vineri că ar trebui să se înceapă urmărirea penală pe numele lui Victor Ponta și Liviu Dragnea pentru organizarea votului în diaspora, susținând că premierul „și-a bătut joc de români”.

„Victor Ponta și-a bătut joc de români la votul din diaspora. Trebuie să înceapă urmărirea penală. Alegerile se pierd dacă ești incompetent, ei au pierdut în România alegerile, nu în diaspora. Acest prim ministru este îngrijorat și speriat de oameni.
El a câștigat ceva când era USL. Când era singur a luat 37%”, a spus Vanghelie.

Tot vineri, Mircea Geoană l-a acuzat pe Victor Ponta că a refuzat deliberat să deschidă noi secții de vot în străinătate.

”Sunt absolut convins, şi există informaţii suficiente cu privire la faptul că organizarea votului în diaspora a reprezentat un act deliberat de împiedicare a exercitării dreptului constituţional la vot, pentru românii din străinătate. Domnul Ponta este principalul responsabil, domnul Corlăţean este principalul său complice. Fac un apel către MAE, o instituţie care trebuie extrasă din jocul politic, să facă publice solicitările pe care ambasadele şi consulatele le-au adresat MAE pentru organizarea de secţii de vot în străinătate. Domnul Corlăţean şi domnul Ponta au făcut următoarea şmecherie: au păstrat numărul global de secţii de vot din străinătate, dar le-au modificat, dând mai puţine secţii în marile comunităţi româneşti şi dând mai multe acolo unde sunt mai puţini oameni. Aceste informaţii au venit în avalanşă, după 16 noiembrie şi sunt absolut convins că acest plan a fost un act deliberat”, a afirmat Geoană.

”Nu există fugă de responsabilitate pentru acest tip de acţiune deliberată şi sunt convins că mai devreme sau mai târziu şi politic, dar şi legal răspunderile vor fi clar stabilite”, a adăugat Geoană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.