Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut de peste 3 ori în primul trimestru

Vânzările de autoturisme Dacia în Marea Britanie au crescut de aproape 3,5 ori în primele trei luni din 2014 faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, la peste 6.800 unităţi.

Acesta este cel mai puternic avans în rândul mărcilor de volum, într-o piaţă în urcare cu 13,7%, informează Mediafax.

Astfel, în perioadat ianuarie-martie au fost înmatriculate în Marea Britanie, 6.821 de autoturisme noi marca Dacia, faţă de 1.978 unităţi în primele trei luni ale anului trecut, potrivit datelor anunţate vineri de asociaţia producătorilor britanici de automobile. Cota de piaţă a mărcii româneşti a urcat astfel de la 0,33% la 0,99%.

În luna martie, vânzările Dacia pe piaţa britanică au urcat de peste 3 ori, de la 1.651 la 4.973 unităţi, nivel care conferă producătorului de la Mioveni o cotă de piaţă de 1,07%.

Piaţa auto britanică a crescut cu 13,7% în primele trei luni ale anului, de la 605.200 la 688.100 unităţi. La nivelul lunii martie, creşterea a fost de 17,7%, la 464.800 automobile noi comercializate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.