Varoufakis: Dacă poporul acceptă condițiile creditorilor europeni…

Ministrul elen de Finanţe, Yanis Varoufakis, este pregătit să demisioneze din funcţie dacă grecii vor accepta propunerile de reformă ale creditorilor la referendumul de duminică, potrivit Reuters.

„În eventualitatea unui vot afirmativ, nu voi mai fi ministru de Finanţe luni seara. Dar îl voi ajuta pe succesorul meu să traverseze criza datoriilor”, a declarat joi Varoufakis, într-un interviu acordat televiziunii Bloomberg la Atena.

Yanis Varoufakis a precizat că se așteaptă ca grecii să urmeze recomandarea Guvernului de a respinge propunerile creditorilor care înseamnă noi majorări de taxe şi reduceri ale cheltuielilor, în schimbul continuării sprijinului frinanciar. Însă, „Grecia vrea cu disperare să rămână în zona euro”, a accentuat acesta.

„Ceea ce spunem poporului grec este gata cu prelungirea şi amăgirea. Vrem să reformăm această ţară, dar vrem să o facem în contexul unei restructurări a datoriei”, a explicat ministrul.

Guvernul grec va găsi o cale pentru semnarea unui acord cu creditorii, dacă grecii vor vota „da” la referendum, dar dacă vor spune „nu”, atunci autorităţile vor începe negocieri pentru un nou acord, a mai spus Varoufakis.

Negocierele cu Guvernul Greciei au fost amânate, miercuri, până după anunţarea rezultatului referendumului, programat duminică, potrivit unui anunț făcut de Peter Kazimir, ministrul de Finanţe al Slovaciei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.