Varoufakis îi acuză pe creditori de terorism

Ministrul elen de finanțe, Yanis Varoufakis, a acuzat sâmbătă creditorii internaționali ai țării sale de ‘terorism’ și de intenția de a-i ‘umili pe greci’, transmite AFP, potrivit Agerpres.

‘Ceea ce fac cu Grecia are un nume: terorism’, a acuzat Varoufakis, într-un interviu acordat cotidianului spaniol El Mundo.

‘De ce ne-au obligat să închidem băncile? Pentru a le insufla oamenilor teamă. Și când este vorba despre a răspândi frica, numim acest fenomen terorism’, a susținut ministrul elen, referindu-se la politica dusă de creditori Atenei — Fondul Monetar Internațional, Banca Centrală Europană și Uniunea Europeană.

Oricare ar fi rezultatul referendumului de duminică, băncile din Grecia se vor redeschide și va exista un acord cu creditorii, a dat asigurări Varoufakis. ‘Oricare va fi rezultatul referendumului, luni va exista un acord, sunt pe deplin și absolut convins de aceasta. Europa are nevoie de un acord, Grecia are nevoie de un acord, așa încât vom ajunge la un acord’, a insistat el.

El a reiterat că, în cazul victoriei lui ‘da’ va demisiona, dar a acuzat că ‘ceea ce vor Bruxelles și troica este ca ‘da’ să câștige pentru a-i putea umili astfel pe greci’.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.