Vasile Blaga spune ce l-a distrus pe Victor Ponta

Co-preşedintele PNL l-a criticat dur pe Victor Ponta, în special pe linia activităţii economice. În PSD bătălia s-a dat între Ponta şi Dragnea nu între Dragnea şi Rovana Plumb.

Aroganţa ieşită din comun l-a distrus”

Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga a fost invitat miercuri seara la Realitatea TV şi răspunzând unor întrebări, el a emis o serie de consideraţii legate de premierul Victor Ponta, susţinând că acesta a fost distrus din cauza aroganţei ieşite din comun. Va fi greu pentru PSD să-l mai suporte, ei îşi dau seama că pierd puncte în fiecare zi. Ar trebui să demisioneze, pentru că face foarte mult rău acestei ţări. Nu mai are dialog cu nimeni din Uniunea Europeană, nu mai are dialog cu niciunul dintre partenerii noştri strategici. Aroganţa ieşită din comun l-a distrus. Când a ajuns la putere spunea cine trebuie arestat şi cine nu. După ce a pierdut alegerile, a spus că a învăţat din înfrângere. Guvernează foarte prost. Omul acesta, dacă te uiţi în programul lui de guvernare, şi-a luat o serie de angajamente, cum ar fi că va restructura societăţile cu capital de stat şi că va creşte gradul de colectare de la 32,8% la 38%, că va combate evaziunea fiscală, care însă, e tot la 102 miliarde de lei, dar nu a respectat niciunul dintre acestea (…) Eu aştept ce aşteaptă populaţia României, aştept demisia. Orice demnitar aflat în poziţia sa, grea, care face foarte mult rău ţării lui, cu un minim de demnitate şi-ar da demisia. Vedeţi, în fiecare zi se agaţă de putere. Nu a fost bun pentru PSD, vedeţi, l-au executat. Bătălia din PSD s-a dat între el şi Liviu Dragnea, nu între Dragnea şi Rovana Plumb”, a afirmat liderul PNL

Blaga: investiţiile sunt cu 20% mai puţin decât în 2014

Co-preşedintele PNL s-a arătat foarte nemulţumit şi de situaţia investiţiilor şi a criticat dur politica guvernului în acest domeniu. „Autorităţile publice locale nu şi-au dublat investiţiile, deloc, Parte de cofinanţări de fonduri europene, nimic. Suntem în situaţia incredibilă ca investiţiile din primele şase luni de anul acesta să fie mai mici decât anul trecut. Guvernul României a investit doar 3,8 miliarde de lei pe investiţii. Cu 20% mai puţin decât anul precedent. I-au venit trei miliarde de lei numai din acciza pe combustibil, şi numai acolo nu au mers aceşti bani, unde erau destinaţi, la construcţia de autostrăzi (…)

Nu întâmplător am propus, luni, ca după 25 de ani, partidele parlamentare să se reunească şi să stabilească nişte priorităţi care să se realizeze pe mai multe cicluri electorale. Noi propunem şase teme mari de discuţie tuturor partidelor parlamentare: Stabilitatea macro-economică, absorbţia fondurilor europene, dezvoltarea infrastructurii, reforma administraţiei publice locale, spaţiul Schengen, preşedinţia Comisiei Europene”, a conchis Blaga.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.