Vasile Blaga, un „căţeluş”, nu un „buldog”

În timp ce vaporeanul Traian Băsescu făcea averi introducând în ţară blugi, ţigări, whisky şi tenişi de unică folosinţă, vameşul Vasile Blaga se mulţumea cu mult mai puţin.

Într-un interviu acordat „Adevărului de week-end”, Nicolae Lupescu, unul dintre marii jucători ai Rapidului şi component de bază al echipei României la Campionatul Mondial din Brazilia, a povestit şi despre perioada petrecută ca fotbalist la Admira Wacker. Culae Lupescu şi-a adus aminte că era unul din cei doi jucători profesionişti ai echipei care evolua în campionatul Austriei şi că era foarte bine plătit în comparaţie cu ceilalţi fotbalişti, lucru care-i permitea să umple portbagajul maşinii atunci când revenea în ţară. Tatăl fostului internaţional român, Ionuţ Lupescu, a povestit că la una dintre vizite l-a cunoscut pe Vasile Blaga în Vama Nădlac: „Acolo l-am cunoscut şi pe Blaga ăsta, politicianul, şeful de partid. (…) Eu mă întorceam de la Viena cu ciocolată albă şi mă căuta în portbagaj, să-i dau şi lui. «Băi, dacă nu-mi cereai, îţi dădeam!», îi ziceam. «Hai, domnul Lupescu, vă rog eu…»”.

E greu de presupus că Nicolae Lupescu a inventat episodul Nădlac, pentru că, din câte se ştie, domnia sa nu face politică şi, deci, nu are cum să se numere printre democrat-liberalii nemulţumiţi că Vasile Blaga a permis PNL-ului să înghită PDL-ul cu fulgi cu tot. Luând de bune spusele fostului fotbalist, avem imaginea unui „căţeluş” care dădea din coadă pe lângă cei care i-ar fi putut oferi o bucăţică de ciocolată. Un „căţeluş” care, după ce a intrat în politică, s-a gudurat pe lângă Traian Băsescu şi i-a mâncat din palmă Elenei Udrea, neîndrăznind să-i muşte pe cei doi, chiar dacă aceştia l-au ţinut flămând, au pus „hingherii” să-l alerge şi i-au aplicat mai multe lovituri. Un „căţeluş” căruia pe nedrept i s-a spus „Buldogul”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.