Vaslui: Referendum privind exploatarea gazelor de șist, pe 9 februarie 2014, la Puiești

Consilierii locali din comuna vasluiană Puiești au hotărât marți, în unanimitate, ca pe data de 9 februarie 2014 să fie organizat un referendum pentru consultarea populației privind explorarea gazelor de șist de către compania americană Chevron.

La ședință au fost prezenți 10 din cei 13 consilieri locali.

„Normal este ca populația să fie consultată într-o astfel de problemă, de importanță majoră pentru comunitate. Vom vedea ce vor decide cetățenii”, a declarat primarul comunei Puiești, Costel Moraru.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui a organizat, în cursul săptămânii trecute, o dezbatere pe tema gazelor de șist în comuna Puiești, unde compania Chevron vrea să înceapă explorarea, dialogul fiind însă întrerupt de huiduielile și scandările persoanelor care se opun proiectului.

La dezbaterea organizată în incinta Căminului Cultural din Puiești au participat cetățeni din zonă, autorități locale, dar și activiști ecologiști din mai multe orașe ale țării. Reprezentanții APM au fost primiți cu huiduieli, iar dezbaterea a început în timp ce mai multe persoane scandau lozinci împotriva Chevron.

Chevron a obținut în județul Vaslui acorduri de mediu pentru începerea explorării în trei perimetre: Popeni 1A, în comuna Găgești, Siliștea 1A, în comuna Pungești, și Păltiniș 1A, în comuna Băcești, și a depus documentația pentru obținerea acestui acord pe cel de-al patrulea perimetru, în comuna Puiești.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.