Vaticanul vrea o Nouă Ordine Mondială

Pentru că este mai interesat de problema crizei mai mult decât poate crede cineva, Sfântul Scaun a găsit o soluție pentru criza financiară: o nouă ordine mondială care să includă „o autoritate care să aibă competență universală”.

Nu a fost făcută nicio precizare concretă asupra a ceea ce înțelege Vaticanul prin autoritate care să aibă competențe universale, însă este cunoscută poziția Papei Benedict, care a pledat pentru intervenție și reglementare pe piețe.

În urmă cu doar doi ani, miliardarul George Soros a declarat că vrea să reorganizeze întregul sistem economic global. Jurnaliștii de la Wall Street Journal scriau la începutul acestui an despre faptul că un fond în care Soros a băgat peste 50 de milioane de dolari a organizat pe data de 8 aprilie o conferință internațională care își propunea să formuleze „noi reguli internaționale”și să „reformeze sistemul monetar global”.

Evenimentul a adunat peste 200 de personalități din mediul academic, cel de afaceri și din aparatul guvernamental, în dorința de a repeta celebrul Bretton Woods din 1944, care a dus la crearea Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale.

Soros vrea un nou sistem „multilateral” în care America nu mai ocupă o poziție dominantă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.