×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 01:07
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Vedetele României
Sorin Avram
Sorin Avram

În lipsa performanţelor economice, a sportivilor de top şi a actorilor curtaţi de Hollywood, vedetele României în presa internaţională sunt Corupţia şi Anticorupţia. Din cauza corupţiei, a politicienilor penali şi a guvernului arogant au ieşit în stradă sute de mii de români. Preşedintele României a mers la reuniuni internaţionale, unde a spus în gura mare că ţara este măcinată de corupţie. Preşedintele şi ceilalţi apărători înverşunaţi ai statului de drept se plâng permanent pe la oficialii europeni că România se află la cheremul corupţiei şi-i roagă ca nu cumva să renunţe la MCV, pentru că ar fi jale. Procurorii-şefi acordă cu bucurie interviuri presei internaţionale, în care vorbesc despre România profund coruptă şi despre sacrificiile uriaşe pe care ei le fac pentru a îndrepta lucrurile.

Dacă o entitate străină ar fi plătit milioane de euro pentru denigrarea României, rezultatul nu ar fi fost atât de spectaculos precum cel obţinut de români. De românii de la vârful țării. Vor mai trebui să treacă decenii în care românii să câştige câteva campionate mondiale de fotbal, handbal şi rugby, să primească cel puţin patru Premii Nobel, trei Oscaruri şi două Premii Grammy şi să pună pe picioare cea mai performantă industrie de software din lume, pentru ca peste eticheta de cea mai coruptă ţară de pe faţa pământului să se aştearnă praful.
Când spui Germania, spui industrie constructoare de automobile, când spui Italia, spui artă şi pizza, când spui Franţa, spui Paris şi muzee, iar când spui România, spui corupţie. Numai că încă nu s-a inventat ţara care să-şi dorească să importe corupţie, iar turişti care să plătească pentru a vedea cum arată de-aproape vedetele României, Corupţia şi Anticorupţia, or fi, dar prea puţini.

Sorin AvramPublicat Vineri, 17 februarie 2017
4815
 | 27
 | 33
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Dan
+1
Ei,dar toti suntem romani-"mai mult sau mai putin onesti",vorba lui...spuneti-mi voi ca am uitat zovenescu ...?
Publicat Duminică, 19 februarie 2017
+Răspunde
Eugen
-3
Foarte corect si foarte bine spus ! Dar ne-am facut-o cu mana noastra ! Cu atata anticoruptie crima organizata infloreste iar incompetenta si prostia acapareaza zone care ar trebui sa apartina profesionistilor (daca o mai fi ramas ceva neacaparat!). Cred ca efectele incompetentei depasesc cu mult efectele coruptiei. Klaus, Dragnea,Turcan, Kovesi ( si lista poate continua) nu par a fi niste monumente de inteligenta. Speranta vine tot din strada, de la tinerii care nu mai suporta sa-si vada viitorul determinat de incompetenti, prosti sau corupti.
Publicat Duminică, 19 februarie 2017
+Răspunde
Ferdinand @ Eugen
+6
Amesteci ceea ce este diferit. Deocamdat[ Dragnea este singurul politician român actual care a fost capabil să coneapă un program serios. Nu sunt psd, ci pnl. Dar trebuie recunoscut acest fapt. Ceilalți sunt cum spui, iar dacă le dai un extemporal vei avea suprize, într-adevăr.
Publicat Duminică, 19 februarie 2017
+Răspunde
Dan @ Eugen
+1
adica vrei sa zici ca acei competenti au privilegiul de a nu respecta legile doar pentru ca "sunt competenti",sau sunt considerati astfel ,pentru ca un partid sau altul i-a "verificat"si i-a promovat?
Publicat Duminică, 19 februarie 2017
+Răspunde
Eugen @ Eugen
+1
Pentru Ferdinand. Nu cunosc in amanunt programul PSD. Si cred ca nici tu. Putem spune ca un program este bun abia dupa ce produce rezultate. PSD a castigat pentru ca a concurat de unul singur, restul partidelor facand figuratie. Ca simplu cetatean sper ca orice program de guvernare sa fie bun si sa aduca ceva bun pentru noi. Dar un program cat de bun ar fi, nu poate fi pus in practica cu oameni de doi bani. Dragnea a numit oameni obedienti si s-a comportat ca un vataf pe mosie. Nu-i normal si poate asta a enervat cel mai mult. Nu imi inspira incredere si nici nu imi pare asa cum am spus, un mare inteligent. Poate un mare smecher. Parerea mea. Tara asta are nevoie acum mai mult ca oricand de oameni de mare statura morala si intelectuala la conducere. Din nefericire nu vedem asa ceva in niciun partid. Este trist. mai ales pentru noile generatii.
Publicat Duminică, 19 februarie 2017
+Răspunde
Ferdinand @ Eugen
+3
Un program e bun cnd e bun. Realizarea lui este altceva. Vorbesc în cunoștință de cauză. Nu sunt votant psd. Dar starea liberalilor e atât de jalnică , încât acel program al lui dragnea este singurul âb concurs. De aceea, nu trebuie dat cu piatra. Un absolvent de politehnică de bucurești se vede că e mai bun decât doi absolvenți mediocri de la Cluj-Napoca.
Publicat Duminică, 19 februarie 2017
+Răspunde
Valahu
+10
Corect ! Din pacate ! Face parte din razboiul psihologic dus impotriva noastra de cei care vor sa ne puna eticheta de "popor de mana' doua" pentru ca atunci cand ne vor fu.e si vom protesta....sa nu avem credibilitate, sa nu fim luati in seama !
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
Juju @ Valahu
+2
Furati voi in continuare si o sa vedeti ce credibilitate capatati. Vor pune tarile vecine garduri de sarma ghimpata sau ziduri.
Publicat Duminică, 19 februarie 2017
+Răspunde
Vendetele României
+16
Dacă s-ar expune în costum de baie doamnele Elena Udrea și Codruța Kövesi, materializarea mediatică a celor două vedete ale României Corupția și Anticorupția, teamă-mi la la Corupție ar fi mai mare înghesuial[
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
Eugen @ Vendetele României
+2
Nu stiu ce efect ar avea ... dar ar fi interesant ! Daca se promite si un masaj thailandez cu coruptie si anticoruptie Romania chiar ar deveni atractiva !
Publicat Duminică, 19 februarie 2017
+Răspunde
Juju
-7
Dar este o realitate, Romania este o tara a coruptilor. Marile averi sun realizatea in covarsitoarea lor majoritate din furt de la stat sau coruptie aducatoare de asa zice comisioane. Nu avem mari averi realizate pe baza de meritocratie, decat in numar insignifiant. Sia tunci, cum putem spune ca nu exista coruptie in Romania? Partea cea mai nociva a coruptiei romanesti este ca are caracter permanent. Se zica ca sa nu intrebi niciodata de primul milion. Dar capitalistii nostri de cumetrie nu se multumesc cu primul milion, pe ala il papa si apoi vor altul il papa si pe ala si au nevoie de altul, ca s-au naravit la viata de lux si tot asa. Nu produc nimic, dar traiesc in lux. Ar fi tolerabil daca primul milion furat ar produce in continuare valori, atunci da, ar fi un compromis, ar avea si societatea ceva de castigat. Dar sa fie bogati toti analfabetii si neisparavitii care se pricep doar la combinatii si complicitati talharesti cu puterea, e inacceptabil. Pana si multinationalele si-au facut loc tot prin coruptie, ungand autoritatile. Si atunci de ce ne simtim lezati de realitate? Daca nu ne convine, trebuie sa o schimbam, sa ajutam DNA sa curete Romania de coruptie. Un DNA puternic descurajeaza si alte viitoare acte de coruptie. Evident ca asta poate deranja si unele planuri ale multinationalelor, care nu vor mai putea corupe asa usor demnitarii.
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
Dura lex sed lex @ Juju
+9
Foarte bine spus , pana la un punct si anume ca este nevoie de o justitie ferma si foarte corecta , echidistanta , care sa nu faca politica . Legea sa fie respectata si aplicata la fel pt. toti . Din pacate DNA nu este nici justitie si ramane doar un instrument de politie politica , care se vede zilnic , mai ales in ultima vreme , cu ' drojdia de portocale ' de la Ploiesti si in frunte cu o copy 5% !
Publicat Duminică, 19 februarie 2017
+Răspunde
Itrina
+16
Sunte deja satula de aceasta pseudolupta anticoruptie.Cum poate o Plagiatoare 5% sa lupte cu coruptia?Ce se mai aude cu dosarul fratelui ei,ingropat de cei din Alba Iulia?Cum poate Presedintele,care si-a achizitionat 2 case prin fals,uz de fals si rea credinta sa tot o tina langa cu coruptia si lupta anticoruptie?Ce se ma aude de Microsoft(in care cei doi care au organizat "tunul",Pescariu si Florica sunt liberi cu tot cu banii furati),EADS?Luluta tace acum fatza de procurorul Negulescu,pe care anul trecut il lauda de nu mai putea!
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
Dumitru Vala @ Itrina
+13
Mai nou se face mare caz de academicieni și opinia lor generală. Au curajul Victor Voicu, Ion Aurel Pop și Nicolae Păun să discute cum este cu corupția de la Primăria din Sibiu, care a încălcat prevederile international privind organizațiile neaziste și , desigur, folosirea abuzivă a averilor evreilor? Altfel, apelurile sunt apă de ploaie.
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
Dan
+7
Si ce sa facem ?"sa privim tacand la ei/Cum ne-nchid mormantul ?",vorba poetului,doar ca sa dam bine in fata altora care,oricum,nu s-au dovedit a fi un etalon...cand vinzi,oficial sau nu,prin tratate sau tacit,milioane de destine si te erijezi in diriginte doar pentru ca ai putere(pe care ai obtinut-o slabindu-i pe altii prin anumite constrangeri-de la schimbarea granitelor pana la servitutea economica) te numesti "cinstit?
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
nemteanu
+18
Atata vreme cat miliardele de euroi ciordite in cei peste 20 de ani nu au fost niciodata cautate , vorbim aiurea de lupta impotriva coruptiei . Grosul ingineriilor si matrapazlacurilor au avut ca autori pe securisti si pe colaboratorii acestora , adica echipa nationala din timpul epocii securiste . Ei sunt sistemul mafiot protejat de alti colaboratori vechi si noi ai aceleasi securitati ramasi sau adusi in justitie , cu predilectie in procuratura . De aproape 13 ani defileaza in catuse niste politicieni amarati fiind aratati ca fiind hotii ce au jefuit Romania . Dar furaciunile acestora insumeaza probabil 0,001% din tot ce s-a furat . Adevaratii autori sunt in continuare de neatins beneficiind de protectie.
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
IQ100
+7
eobicei suntde acord 100% cu ce spune Dl sorin Avram.De data aceasta nu mai am unanimitate de pdv-uri Stimabilul datorita frazei de incheiere; "Iar turişti care să plătească pentru a vedea cum arată de-aproape vedetele României, Corupţia şi Anticorupţia, or fi, dar prea puţini."Eu zic ca in ultimele zile au fost PREA MULTI.
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
ochi ager
+23
Daca dupa 12 anide anticoruptie rezultatul e o coruptie si mai mare inseamna ca totul e o mare farsa. O pacaleala pentru prosti si o umilire a Romaniei de catre proprii ei lideri...ce poate fi mai rusinos ?
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Ne plângem de lipsuri, dar aruncăm mâncarea
Publicat acum 7 ore şi 27 minute
Hagi: Din păcate...
Publicat acum 17 ore şi 16 minute
Filiera ucraineană a lui Hillary Clinton
Publicat acum 9 ore şi 26 minute
Frenezie nejustificată
Publicat acum 14 ore şi un minut
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017