Vedetele României

În lipsa performanţelor economice, a sportivilor de top şi a actorilor curtaţi de Hollywood, vedetele României în presa internaţională sunt Corupţia şi Anticorupţia. Din cauza corupţiei, a politicienilor penali şi a guvernului arogant au ieşit în stradă sute de mii de români. Preşedintele României a mers la reuniuni internaţionale, unde a spus în gura mare că ţara este măcinată de corupţie. Preşedintele şi ceilalţi apărători înverşunaţi ai statului de drept se plâng permanent pe la oficialii europeni că România se află la cheremul corupţiei şi-i roagă ca nu cumva să renunţe la MCV, pentru că ar fi jale. Procurorii-şefi acordă cu bucurie interviuri presei internaţionale, în care vorbesc despre România profund coruptă şi despre sacrificiile uriaşe pe care ei le fac pentru a îndrepta lucrurile.

Dacă o entitate străină ar fi plătit milioane de euro pentru denigrarea României, rezultatul nu ar fi fost atât de spectaculos precum cel obţinut de români. De românii de la vârful țării. Vor mai trebui să treacă decenii în care românii să câştige câteva campionate mondiale de fotbal, handbal şi rugby, să primească cel puţin patru Premii Nobel, trei Oscaruri şi două Premii Grammy şi să pună pe picioare cea mai performantă industrie de software din lume, pentru ca peste eticheta de cea mai coruptă ţară de pe faţa pământului să se aştearnă praful.
Când spui Germania, spui industrie constructoare de automobile, când spui Italia, spui artă şi pizza, când spui Franţa, spui Paris şi muzee, iar când spui România, spui corupţie. Numai că încă nu s-a inventat ţara care să-şi dorească să importe corupţie, iar turişti care să plătească pentru a vedea cum arată de-aproape vedetele României, Corupţia şi Anticorupţia, or fi, dar prea puţini.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.