Venirea lui Mircea Lucescu la naţională depinde de Ahmetov şi politica de la Kiev

Haosul din Ucraina pare să se răsfrângă şi asupra modului în presa relatează despre posibila decizie a lui Mircea Lucescu de a reveni în România, la conducerea echipei naţionale. Nu mai puţin, tehnicianul lasă să pluteasca o perdea de fum asupra viitoarei sale destinaţii.

Gazeta Sporturilor scrie că după partida de aseară din Belarus, cu BATE Borisov, trupa lui Şahtior s-a întors în Ucraina, iar în această dimineaţă urmează să aibă loc întîlnirea decisivă dintre Il Luce şi RinatAhmetov vizavi de dorinţa antrenorului de a prelua echipa naţională a României.

„Ahmetov ştie deja despre intenţia lui Lucescu de a pregăti în paralel reprezentativa şi Şahtiorul pînă la finalul campionatului”, subliniază apropiaţi ai tehnicianului, care completează: „Mircea doreşte să obţină în maximum două-trei zile un răspuns ferm din partea patronului pentru a nu-i încurca nici pe cei de la Bucureşti. În mod normal, dacă pînă cel tîrziu duminică nu va exista un consens pe tema plecării, tot planul ar putea cădea”, mai arata gsp.ro.

Mircea Lucescu declară însă pentru GSP.ro că: „Nu am vorbit cu nimeni despre subiect! Sînt doar invenţii ale presei ruseşti!”

Presa rusă şi ucraineană îl dau pe Lucescu la naţională

Portalul Vesti.ru anunţă că „Mircea Lucescu a acceptat să antreneze naţionala României”, adăugând că tehnicianul va rămâne şi la cârma lui Şahtior Doneţk până la finalul acestui sezon, potrivit unei înţelegeri cu patronul Rinat Ahmetov. Anunţul oficial al numirii lui Lucescu ar urma să fie făcut până la finalul acestei săptămâni.

Publicaţia nu precizează care sunt sursele din care i-a parvenit aceasta informaţie. Vesti.ru mai scrie că Mircea Lucescu va semna cu FRF un contract până în 2017, iar în caz de calificare la Cupa Mondială, contractul va fi prelungit până în 2018.

Pe de altă parte, presa ucraineană prezintă aceeaşi informaţie a numirii lui Mircea Lucescu la naţionala României, citând fie Gazeta Sporturilor, fie surse din Federaţia Română de Fotbal. Siteul Prosport.tsn.ua scrie că Mircea Lucescu urmează să discute detaliile plecării sale cu Rinat Ahmetov, miercuri 22 octobrie, pentru ca joi să aibă o discuţie cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Nori negri deasupra clubului din Doneţk

Aşa cum presa ucraineană a învăluit în ceaţă situaţia antrenorului român, tot ea este cea care pare să facă lumină. Publicaţiile sportive din Ucraina scriu că viitorul lui Mircea Lucescu depinde de situaţia politică din ţară şi de modul în care este respectată încetarea focului în regiunile Doneţk şi Lugansk.

In acest moment, scrie fotballnews.com.ua, Lucescu mai antrenează Sahtior doar în virtutea prieteniei cu patronul Rinat Ahmetov, cel care l-a rugat să rămână la club şi sa refuze o ofertă venită de la Galatasaray.

Şahtior nu mai joacă pe teren propriu în acest sezon, ci la Lvov, în vestul ţării. Stadionul din Doneţk a fost atins de obuze, la fel şi baza de antrenament a echipei. Lucescu este extrem de nemulţumit de faptul că jucătorii săi se antrenează într-un oraş, joacă în alt oraş şi ajung să-şi trăiască viaţa pe drumuri.

Ahmetov joacă o carte periculoasă

Iar situaţia nu este mai bună nici pentru Rinat Ahmetov. Oligarhul din Doneţk a ieşit din topul 100 al celor mai bogaţi oameni din lume întocmit de Forbes. În 2013, averea lui era de 15 miliarde de dolari, iar în acest moment este de 10,5 miliarde. Iar la aceasta se mai adaugă şi problema alegerilor parlamentare de duminică, când Ahmetov nu va mai reuşi să impuna un număr considerabil de deputaţi fideli, aşa cum a făcut-o până acum. Ahmetov s-a poziţionat împotriva “Blocului Petro Poroşenko”, de departe cea mai importantă formaţiune politică a momentului. “Blocul Opoziţiei”, formaţiunea pe care o susţine Ahmeton nu este creditată cu cele 5% necesare pentru accederea în parlament, iar oligarhul joacă o carte periculoasă şi pentru că în acest partid sunt mulţi pro-ruşi şi oameni ai regimului Ianukovici.

Dupa zece ani la Doneţk, Mircea Lucescu pare să aiba toate motivele să încerce ceva nou.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.