×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 06:20
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
O Comisie nu tocmai pe gustul Cotroceniului
Verdictul lui Iohannis în cazul "fraudării" prezidențialelor din 2009

Președintele Klaus Iohannis a susținut joi că, din punctul său de vedere, alegerile prezidențiale din 2009 nu au fost fraudate, persiflându-i pe politicienii care au dorit Comisia parlamentară de anchetă.

"După părerea mea, alegerile nu au fost fraudate, cum nici alte alegeri nu au fost fraudate, dar, cu siguranță, este un exercițiu democratic, nu neapărat important, dar interesant, ceea ce se întâmplă acum cu Comisia de verificare pentru alegerile din 2009", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă în calitatea sa de premier propus la acea vreme s-ar prezenta la o audiere în Parlament, Iohannis a spus: "Numai că acum sunt președinte al României și am altă calitate. Nu aș avea niciun lucru interesant să le spun, fiindcă atunci am participat la campanie, nu am fost ceea ce se numește insider acolo, dar la niciun moment nu mi s-a părut că s-ar fi petrecut lucruri care nu sunt în regulă".

Chestionat despre întâlnirea din 2009 la care au participat Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea, președintele a precizat: "Eu nu am fost în acest cerc intern care s-a întâlnit și, cum nu am fost acolo, nu am ce comenta. (...) Eu cred că aceste lucruri vor fi lămurite de această comisie parlamentară".

Iohannis a mai spus că anumite persoane pot fi obligate prin lege să participe la audierile din Comisia parlamentară de anchetă, iar în cazul celor care nu pot fi obligate acestea pot face declarații dacă consideră că ajută în demersul găsirii adevărului.

Întrebat cu privire la oportunitatea acestei comisii în contextul existenței unei anchete penale, Klaus Iohannis a răspuns: "Vedeți la noi parlamentarii și în general politicienii, dacă nu prea au succes în demersurile de zi cu zi, găsesc tot felul de temeiuri pentru a se face interesanți și cred că așa putem să explicăm și această comisie''.

(I.R.)Publicat Joi, 18 mai 2017
3698
 | 5
 | 19
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
io
+5
"nu neapărat important" - ce ma???
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Gheo
+13
De la un clasic in viata : ' gandeste , cum vorbeste ' . Ghinion ! Pentru noi ! Poa' sa ninga , poa' sa ploua , mi-am luat canadiana noua ( rosie ) !
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
escu
+17
„După părerea mea, alegerile nu au fost fraudate, cum nici alte alegeri nu au fost fraudate, ...” Dar de ce Ciolanis, te gândești ca nu care cumva să se extindă și la alegerile în urma căruia cineva te-a numit președinte, că ales nu prea pari după diferența mare ce era între tine și Ponta?
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Czestochowa
+16
Daca tacea filosof raminea .Poporul nu poate fi mintit la nesfarsit .Adevarul totdeauna iese la lumina .
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
marcu
+29
Bre oameni buni ,poate ca omu din dealu' Cotrocenilor s-o gandi ca dacă la alegeri furaciunea a fost sub 4% nu se pune ,conform unui precedent de care știe și 'mnealui.C-asa-i în statu' paralel și mafiot ,stat de care tot 'mnealui se face a nu știe ,nu-l vede și nu-l aude ,dar pe care precisamente o sa-l simtă exact pe pielea lui imediat ce rămâne fără taburetu' de prezident.Dacă nu crede ,sa-l întrebe pe vaporean ca nici el nu credea când era la putere.
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
oana
+33
buna! Nu au fost fraudate ,au fost furate cat a fost necesar !.
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
oana
+21
buna! Nu au fost fraudate ,au fost furate cat a fost necesar !.
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Cerebel
+23
Deci creierasul ii spune ca acele alegeri au fost pe bune! Asa o fi, dar doar in creierasul lui. Ii doresc, sincer, din creierasul meu, succes in inlaturarea Lulutzei si nu numai! S-a miscat bine pana acum. Aici, pare ca i-ar fi bun creierasul, daca nu cumva e alt creieras. Ma gandesc la domnul HLW?
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Jeni
+33
Domnul presedinte dovedeste o incompetenta crasa si o atitudine absolut antidemocratica. Alegerile, in orice tara civilizata, sunt esenta democratiei. Orice suspiciune sau indoiala cu privire la corectitudinea alegerilor reprezinta o indoiala cu privire la stadiul democratiei. Ori, presedintele, cu rolul sau de mediator, NU al luptelor intestine dintr-un partid in degringolada, recte PNL, ci pentru toti romanii ar trebui sa fie primul care sa ceara o astfel de ancheta si a parlamentului si a parchetului. Faptul ca exista multi romani care au mari dubii cu privire la corectitudinea alegerilor, in contextul confirmarii implicarii murdare a SRI si DNA in luptele politice si "campurile tactice", justifica din plin aceasta ancheta. Stimabilul presedinte ar fi trebuit sa-si puna canadiana rosie si sa iasa in Piata Victoriei impreuna cu toti cei obesedati sa #rezist-te. Domnilor nu exista pericol mai mare pentru democratie si statul de drept decat fraudarea alegerilor. Unde sunt toti tinerii care in iarna batzaiau ca bolnavii de Parkinson pentru apararea democratiei? Unde e presedintele indignat in canadiana rosie? Sarim in sus doar la comanda politica sau pentru orice amenintare la adresa democratiei. Sa ma iertati dar, acum inteleg destul de clar ca miscare #rezist este una antidemocratica si antiromaneasca din moment ce acum, pe caldura stau la cutie si beau prin baruri. So much pentru societatea civila si generatia tanara luptand pentru statul de drept! Niste excitati oportunisti, prosti si total anti orice societate democratica adevarata. Pe scurt #rezist imi produce o scarba monumentala. Dovedeste prostie si mitocanie. Iar presedintele se dovedeste un meschin tradator un neica nimeni imbracat in rosu si complet putred pe dinauntru.
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
x
+30
"nici alte alegeri nu au fost fraudate". Pai si referendumul de demitere a lui Basescu tot o alegere a fost. Si atunci de ce s-a facut ancheta daca n-au fost fraude (2 milioane de voturi)?!
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 16 ore şi 22 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 10 ore şi 29 minute