Vernisajul expoziţiei „Arhitectura tradiţională în Geoparcul Platoul Mehedinţi”

Asociaţia Mişcarea pentru Acţiune şi Iniţiativă Europeană (MAIE) vă invită sâmbătă, 20 septembrie 2014, ora 18.00, la vernisajul expoziţiei “Arhitectura tradiţională în Geoparcul Platoul Mehedinţi”. Evenimentul va avea loc în Castelul de Apă din Drobeta-Turnu Severin.

Expoziţia prezintă fotografiile realizate de patru tineri arhitecţi: Simona Meilescu, Mihaela Fiscuci, Horia Lupan şi Adrian Șandor. Aceştia au avut ca interes arhitectura tradiţională, ca expresie a modului de viaţă, a tradiţiilor culturale, a simplităţii şi frumuseţii satului romînesc.

Prin portretele locuitorilor şi prin multitudine de imagini rurale – case, obiective naturale şi monumente istorice, expoziţia surprinde evoluţia Geoparcului Platoul Mehedinţi, un loc unic în România.

Expoziţia face parte din proiectul cu acelaşi nume, realizat de asociaţia MAIE cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional. Scopul proiectului îl reprezintă promovarea şi protejarea elementelor de arhitectură tradiţională identificate, în vederea dezvoltării durabile şi armonioase a Geoparcului. La baza proiectului se află o cercetare de teren în cele trei comune, propuneri de restaurare şi măsuri de păstrare a specificului local, totul materializându-se prin această expoziţie, un album de fotografii, un ghid de recomandări, site-ul www.arhitectura-gpmh.ro.

În perioada 29 septembrie – 10 octombrie 2014, expoziţia “Arhitectura tradiţională în Geoparcul Platoul Mehedinţi” va fi prezentă la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, sala Acvariu.

Partenerii proiectului sunt Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Primăria Balta, Primăria Ponoarele, Primăria Isverna.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.