Veste bună pentru Adrian Năstase

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis, luni, să ridice sechestrul instituit de procurorii DNA pe imobilul deţinut de Adrian şi Dana Năstase din strada Zambaccian, dar şi deblocarea sumei de 118.650 de dolari, ce aparţine fostului premier.

„Dispune radierea din cartea funciară numărul 2975/7 a localităţii Bucureşti, sector 1, deschisă cu privire la imobilul situat în Bucureşti, strada Muzeul Zambaccian numărul 16, etaj 3, apartament 4, sector 1, aparţinând reclamanţilor Năstase Adrian şi Năstase Daniela, a sechestrului asigurător. Dispune ridicarea sechestrului asigurător instituit asupra sumei de 118.650 USD, consemnată la Banca Comercială Română Sucursala Unirea, aparţinând reclamantului Năstase Adrian”, a decis instanța.

Decizia nu este definitivă, poate fi contestată.

Adrian Năstase şi soția sa ceruseră instanţei ridicarea sechestrului pus pe imobil şi pe contul bancar, în dosarul cunoscut sub numele de „Zambaccian”. În acest dosar fostul premier a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. A stat în penitenciar până în 21 august 2014, când a fost eliberat condiţionat, după ce a executat o treime din pedeapsă.

Alături de fostul premier au fost condamnate, tot în dosarul „Zambaccian, şi soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani de închisoare cu suspendare, şi Irina Jianu, la patru ani de închisoare cu executare.

În dosarul „Zambaccian” Năstase a fost acuzat că, în perioada 2002 – 2004, în calitate de premier, a primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro, valoare calculată la cursul de schimb 2002/2004, dar şi pentru că l-a şantajat pe Ioan Păun, fost consul al României la Beijing. Foloasele primite de familia Năstase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea prahoveană Cornu şi din Bucureşti.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.