Veste bună pentru Maria Șarapova

Jucătoarea rusă de tenis Maria Șarapova, fostă nr. 1 mondial, care a ispășit o suspendare de 15 luni pentru dopaj, între 2016 și 2017, a primit un wild-card pentru turneul WTA de la Cincinnati (12-20 august), au anunțat organizatorii, potrivit Agerpres.

Șarapova este una din cele patru beneficiare ale unui wild-card, între care și belarusa Victoria Azarenka, revenită în circuit după un concediu de maternitate.

”Aceste jucătoare se alătură unei liste de participante de un nivel deja foarte ridicat”, a explicat directorul turneului, Andre Silva.

Șarapova și Azarenka au ca punct comun că au fost nr. 1 mondial și că au câștigat titlul la Cincinnati, în 2011 rusoaica și în 2013 belarusa.

După ce și-a ispășit suspendarea pentru dopaj la meldonium la sfârșitul lunii aprilie, Șarapova a reluat competiția la Stuttgart (Germania), beneficiind de un wild-card, deoarece nu mai avea clasament mondial și nu putea accede pe tabloul principal.

Apoi ea a participat la turneele de la Madrid și de la Roma, tot grație unor invitații, ceea ce anumite jucătoare au acceptat cu greu, regretând tratamentul preferențial pentru una dintre cele mai populare jucătoare din circuitul WTA.

Organizatorii de la Roland Garros i-au refuzat în schimb un wild-card, iar rusoaica nu a putut participa la turneul parizian nici în calificări pentru că s-a accidentat la coapsă în timpul turneului de la Roma.

Absentă de la mijlocul lunii mai, Șarapova, acum pe locul 173 mondial, încearcă să-și relanseze sezonul începând de luni, la Stanford (California), turneu care i-a oferit o invitație, la fel ca și cel de la Toronto, săptămâna care urmează.

Ea ar putea avea, în funcție de rezultatele pe care le va obține în aceste turnee, un clasament suficient pentru a intra direct pe tabloul principal la US Open (28 august-10 septembrie), ultimul turneu de Mare Șlem al anului. Dacă nu va reuși, Federația americană de tenis (USTA) i-ar putea acorda și ea un wild-card.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.