Veste proastă pentru Radu Mazăre

UPDATE Procurorii DNA cer prelungirea arestării preventive față de primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, cercetat pentru trei infracțiuni de luare de mită, două de conflict de interese și abuz în serviciu.

Solicitarea DNA ar urma să fie judecată luni de instanța supremă. Totodată, în dosar se solicită și prelungirea mandatului față de omul de afaceri Sorin Strutinscky, arestat preventiv și în alt dosar.

La rândul său, potrivit unor informații, Radu Mazăre contestă măsurile asiguratorii dispuse de procurori în dosarul său, astfel că acesta ajunge din nou în faţa judecătorilor.

Edilul suspendat al Constanței a fost arestat preventiv pe 2 aprilie într-un dosar în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii, respectiv câştigarea unei licitaţii.

Acesta a fost arestat preventiv după ce inițial un judecător de la instanța supremă hotărâse ca primarul să fie cercetat în libertate.

Judecătorii ICCJ au admis însă contestaţia procurorilor împotriva deciziei de cercetare în libertate a lui Radu Mazăre și au emis un mandat de arestare preventivă de 30 de zile.

În acest dosar edilul este acuzat de trei infracțiuni de luare de mită, două de conflict de interese și abuz în serviciu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Luiza Vasile 332 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.