Vești de ultimă oră despre răniții din Retezat

Tatăl alpinistei Dor Geta Popescu, Ovidiu Popescu, aflat alături de fiica sa pe munte în momentul producerii avalanşei din Retezat, se află internat la Spitalul Municipal Hunedoara cu multiple traumatisme, fiind singura persoană care a rămas în unitatea spitalicească din grupul celor cinci persoane care au supravieţuit căderii masive de zăpadă, transmite News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Hunedoara, directorul medical Barna Bende, a declarat, duminică, pentru agenția citată, că trei persoane au fost transportate la spitalul din Hunedoara, în urma accidentului de pe munte, petrecut sâmbătă după-amiază, în care şi-au pierdut viaţa cei doi alpinişti Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi.

”Aseară (n.r. – sâmbătă seară) trei persoane au fost aduse la Spitalul Municipal Hunedoara. Este vorba despre un bărbat şi două femei cu vârste cuprinse între 39 şi 54 de ani. Li s-au făcut investigaţii, radiografii, consulturi, iar cele două femei au rămas la UPU sub supraveghere, însă dimineaţă au fost lăsate să plece pentru că nu au necesitat internare”, a declarat medicul Barna Bende.

Potrivit aceleiaşi surse, în schimb, Ovidiiu Popescu, în vârstă de 54 de ani, tatăl fetei decedate, a rămas internat la Chirurgie pentru supraveghere. „El este policontuzionat cu traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic, contuzie de şold, toate pe partea stângă. Este stabil şi nu cred că va sta foarte mult internat”, a mai declarat medicul Barna Bende. Alte două persoane, tatăl şi sora lui Erik Gulacsi, celălalt adolescent mort au fost transportaţi la Spitalul din Haţeg, pentru îngrijiri medicale, însă nu au necesitat internare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.