Vești despre incendiul din Defileul Cazanele Dunării

Incendiul izbucnit duminică în zona împădurită din Defileul Cazanele Dunării, în apropierea localităţii mehedinţene Sviniţa, a fost stins de către pompieri după trei zile în care aproximativ trei hectare de litieră şi coronament au fost mistuite de flăcări. Pentru lichidarea acestuia au fost mobilizaţi pompieri din Mehedinţi, Caraş-Severin, Dolj, dar şi un avion militar.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, în cursul zilei de marţi s-a acţionat doar cu elicopterul.

„Mai existau buturugi care ardeau mocnit şi care fumegau. S-a acţionat doar cu elicopterul şi incendiul a fost lichidat”, a declarat lt. Flavius Iscru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

Pentru lichidarea incendiului a fost adus din judeţul Timiş un comandament mobil de comandă pentru coordonarea celor peste 60 de pompieri care au intervenit în apropierea localităţii mehedinţene Sviniţa.

La acţiunea de stingere a incendiului de pădure din apropierea localităţii mehedinţene Şviniţa a participat şi o aeronavă C-27J Spartan a MApN, echipată pentru stins incendii şi care transporta şase containere cu câte 1.000 de litri fiecare. MApN imai nforma că aeronava C-27 J Spartan execută pentru prima dată o misiune umanitară de stingere a unui incendiu.

Incendiul a izbucnit în zona împădurită din Defileul Cazanele Dunării, în apropiere de localitatea mehedinţeană Sviniţa, iar duminică la faţa locului au fost mobilizaţi pompieri din judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Dolj, dar şi echipamente din Timiş.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Cornea 1092 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.